A betonkeverés alapjai és a betonkeverő

A betonkeverő ma is számtalan építkezésen megtalálható. Hiába jött divatba a készbeton, még mindig a régi módszer hódít. A betonkeverők az alapozásnál, falazásnál, vakolásnál, kerítésépítésnél is jó szolgálatot tehet. Ma már számtalan teljesítményű betonkeverő kapható, többféle méretben. Érdemes vásárlás előtt a szakképzett eladók segítségét kérni, hogy számunkra mely gép az ideális.

[wp_ad_camp_1]

A betonkeverő gépben a cement, a víz, az adalékanyagok keverednek, melyek a későbbiekben megszilárdulnak és képezik a betont. Amennyiben a cement és a víz keveredik csak, az a cementpép. Ha ez homokkal és kaviccsal, esetenként nagyobb kődarabokkal is kiegészül, az lesz a beton.  Minél nagyobb a cement szilárdsága, annál nagyobb lesz a beton szilárdsága is.  A betonkeverés akkor eredményez minőségi betont, ha rövid idő alatt egyenletes eloszlású betont kapunk. Természetesen ez azért egy kicsit bonyolultabb ennél, hiszen a beton minősége függ a keverés módjától, az anyagok adagolásának sorrendjétől, a keverő töltöttségétől és a keverő fordulatszámától is.

Betonkeverő
Betonkeverő

Ha valakinek nincsen igazán nagy ismerete a megfelelő anyagok összekeverésében, akkor ma már több helyen is megvásárolható az úgynevezett hobby beton, amely egy gyárilag előkevert szárazbeton. A keverékkel nincsen más teendő, mint vízzel összekeverni. A betonkeverő géphez, csak földelt vezetéket használhatunk, és gumis csatlakozódugóval kell ellátnunk a fröccsenés veszély ellen.  Betonkeverő vásárlása esetén törekedjünk arra, hogy olyan modellt válasszunk, amely könnyedén akár egy csomagtartóba is behelyezhető, hiszen ha ez nem így van, akkor hosszabb távon egy utánfutóról is kell gondoskodnunk!