Az alufelnik tisztán tartása, ápolása

Drága egyetlen járgányunk egyik legféltettebb kincse az alufelni. Biztosan mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a drágán vásárolt felniket bizony gondozni kell ahhoz, hogy hosszabb távon is kiszolgáljanak bennünket. Nem elég csak egy vagyont költeni rá, hanem ápolni is kell! Egy jó minőségű alufelni a megfelelő ápolással akár 8-10 évig is kiszolgálhat bennünket.

[wp_ad_camp_1]

Vannak azonban bizonyos szabályok, amelyeket az ápoláson kívül be kell tartanunk ennek érdekében, amikor éppen kocsikázunk. Kerüljük a gödröket és kátyúkat, tudom ez Magyarországon elég nehéz, de akkor is! Ne padkázzuk le a felniket, mert igen mély sebeket hagyhat rajta! Az alufelniket folyamatosan tisztán kell tartani és a téli időszakban meg kell válnunk tőle. Helyezzük őket bátran téli szundikálásra a garázsba, hiszen a sózott utak teljes mértékben szétmarhatják. Soha ne tegyük műanyag zsákba, hiszen a páralecsapódás rozsdásodáshoz vezethet. Viszont, amikor a tavasz, a nyár és az ősz köszönt ránk akkor bátran használjuk!

Alufelni tisztítás
Alufelni tisztítás

Az ezüstfényezésű felnikkel általában a telet is át lehet vészelni, de ebben az esetben is azonnal mehetünk az autómosóba, ha a só vagy latyak rajta maradt. Savas és lúgos anyagokat mosáskor soha ne használjunk a felnikhez, mert a felületet károsíthatják. Olyan vegyszereket használjunk a lemosására, amelyet a fényezett kasznihoz is használunk. Tehát különösebb ráfordítást nem is igényel, hiszen mindenkinél raktáron van az autómosó, amit amúgy is használ. Érdemes ezeket a mosási és tárolási követelményeket betartani, ha azt szeretnénk, hogy az a 8-10 év kedvenc felnink társaságában teljen el!