Wollongong legjobb programjai

Bár a Sydney-be látogatók gyakran figyelmen kívül hagyják, Wollongong szép tengerparti városát mindenképpen érdemes meglátogatni. Az Illawarra emelkedő szárnyaló sziklái és hegyei, valamint a Tasman-tenger csillogó vize közé ékelődő hely sok gyönyörű szörfstranddal és látványos természeti tájjal büszkélkedhet.

Noha nehéziparáról és forgalmas kikötőjéről is híres, Új-Dél-Wales harmadik legnagyobb városa is élénk, fiatalos hangulatú, tekintélyes diáklétszámának köszönhetően. Amellett, hogy meglátogatja kiváló művészeti galériáit és a legmodernebb tudományos központot, néhány érdekes történelmi turisztikai látványosság is várja a látogatókat. Wollongong további programjai közé tartozik a buddhista templom és a botanikus kert látogatása. A festői Grand Pacific Drive mellett, és Sydney és a Royal Nemzeti Park közelében fekszik, a „The Gong” tökéletes kirándulóhelynek vagy csendes hétvégi kirándulásnak felel meg. Közvetlenül a város központjában található a kiváló Wollongong Művészeti Galéria, amely számos lenyűgöző műalkotásnak és kiállításnak ad otthont. Gyűjteményének nagy része az új-dél-walesi Illawarra régióra összpontosít, fantasztikus festményekkel, fotókkal és szobrokkal.

Ausztrália egyik legnagyobb regionális művészeti múzeuma, 1951-ben alakult, és ma egy lenyűgöző történelmi épületben áll, négy emeleten, tele világos és tágas galériákkal. Összesen csaknem 3000 műalkotást tartalmaz, az újkőkori edényektől és a gyarmati kori alkotásoktól kezdve az ázsiai kortárs darabokon át az őslakos műtárgyakig és művészeti bemutatóig. A kiterjedt gyűjtemény megtekintésén kívül a vendégek az év folyamán rendszeresen megrendezett ideiglenes kiállításain is részt vehetnek. Ha művészet helyett nap, tenger, homok és szörfözés a cél, akkor a Wollongong City Beach az ideális hely önnek.