Vezérműszíj kedvező áron online!

A vezérműszíj feladata a vezérlőtengely és a főtengely megfelelő sebességgel történő elforgatásával vezérelni a motor szelepjeinek nyitását és zárását. Tartós vezérműszíjak széles választékát kínáljuk minden típusú autóhoz az alkatreszek.hu-n.

[wp_ad_camp_1]

Vezérműszíj kapható a lehető legjobb áron az alkatreszek.hu weboldalon, tehát kattintson ide bátran, ha ön is úgy érzi, hogy itt az ideje kicserélni a vezérműszíjat.  Ha túl laza a vezérműszíj, akkor csapkodni fog – ami azt eredményezheti, hogy a motor szelepjei rosszkor nyílnak meg, és a dugattyúk eltalálják őket; túl szoros, ez túlzott megterhelést jelent a fogaskerék csapágyainak. A feszességet a feszítőgörgők tartják fenn, amelyeket rendszeresen ellenőrizni kell, és ha kopottak, cserélje ki őket, hogy a vezérműszíj megfelelően működjön. Vannak olyan vizuális jelek, amelyek előfordulnak a vezérműszíjjal és ezeket megfigyelheti, például repedések vagy megereszkedés. Ezen felül csikorgó hangot is hallhat, ha a szíj nem forog megfelelően. A vezérműszíj azonban figyelmeztetés nélkül csak kattanhat egyet és vége, ezért fontos, hogy ne hagyja figyelmen kívül annak cseréjét az autó gyártója specifikációinak megfelelően, még akkor sem, ha nem észleli a sérülés jeleit.

Vezérműszíj
Vezérműszíj

Az általános szabály négyévente vagy 60.000 mérföldre vonatkozik, vagy valamivel ritkábban az újabb járművek esetében. Általában szintetikus kaucsukból, fogazott belső felülettel készítik, a vezérműszíj folyamatos kopásnak van kitéve, és rendszeres időközönként ki kell cserélni, mert ha elpattan, akkor ez minden motor számára katasztrofális. Amennyiben megtekintené a vérzem szíjakat, amiket rendelhet weboldalunkról, keresse fel bátran weboldalunkat az alkatreszek.hu-t és itt minden a szeme elé tárul, ráadásul az árakat is megtalálhatja.