Vegyen illóolajos fürdőt, relaxáljon és frissüljön fel

A különféle illóolajokat már az ókori kultúrák is jól ismerték, ám egy jó ideig mégis hanyagolták, holott gyógyító és kényeztető hatása is egyaránt kiemelkedő. Érdemes olykor pár aromás fürdőt venni és lazítani, ami testnek és léleknek is jót tesz. Szerencsére ma már számos illóolaj közül válogathat az üzletek polcain legjobb belátása szerint.

[wp_ad_camp_1]

Az illóolajat használat mindig mindig oldja fel és ne rakja közvetlenül a vízbe, ugyanis így csak a víz felszínén fog úszni. Az illóolajok esetében nem jó, ha magukban érintkeznek a bőrrel, kivéve a levendulát. Némely olaj csípő érzést, bőrpirosságot is okozhat. A legjobb oldóanyag mindig a tej. Egy-két deci tejbe először oldja fel az olajat és aztán öntse a fürdővízbe.

Tudni kell azt is, hogy közvetlenül evés után nem ajánlott az aromás fürdő, valamint ne készítsen forró fürdőt sem, a víz csak test meleg legyen és csak addig maradjon benne, míg nem hűl nagyon le. Érdemes annyi vizet engedni a kádba, hogy elfeküdhessen benne. A kád méretétől, illetve a víz mennyiségétől függően 20-40 csepp illóolaj bőven elég.

Illóolajos fürdő
Illóolajos fürdő

A mozgásszervi fájásokra 1 csepp ánizs, 1 csepp fahéj, 3-4 csepp levendula, 1 csepp menta ajánlott tejbe feloldva és a fürdővízbe téve, de az a keverék nőgyógyászati panaszok, fertőzések okozta bőrbántalmak enyhítésére is javallott. A 3 csepp gyömbér egy kis kanál mézben feloldva viszont javítja a vérkeringést, segít a reumás panaszok enyhítésére.

Megfázás ellen is ajánlott az illóolajos fürdő. A fahéj emellett frissítő hatású is, ha 1 kád vízhez legfeljebb 5 cseppet tesz tejben feloldva. A citromfő fertőtlenítő hatású illóolaj, amit viszont mindig kis mennyiségben használjon és oldjon fel tejben, különben bőrirritációt okozhat! Pattanásos bőr vagy kimondottan a bőr vérbőségének fokozására, illetve ízületi- és izomfájdalmak kezelésére, reumára is egyaránt ajánlott.