Travel channel – Bigfoot nyomában

A Bigfoot Nyomában egy amerikai televíziós sorozat a Travel channelen. A premierje 2011. május 29-én volt nézhető. A program négy kutatót és felfedezőt követ, akik Bigfoot lehetséges bizonyítékait vizsgálják. Míg a Bigfoot nyomában csapata soha nem rögzített fényképes bizonyítékot a lény létezésére, a műsor magas nézettséget ért el, és a csatorna legjobban kereső sorozata. A sorozat fináléja és a 100. epizód 2018. május 27-én jelent meg.

Travel channel – bigfoot nyomában megtekinthető a musor.tv weboldalon, tehát megéri ide látogatni ha önt is érdekelné ez a sorozat.  A csapat a Bigfoot Field Researchers Organization (BFRO) alapítójából és Matt Moneymaker elnökéből, James „Bobo” Fay és Cliff Barackman kutatókból, valamint Ranae Holland szkeptikus tudósból áll. A sorozat soha nem kérdőjelezi meg a bigfoot létezését, inkább dokumentálja a csapat eredménytelen kutatási erőfeszítéseit és a lehetséges bizonyítékok tanulmányozását a lény létezésének bizonyítására.

Egy epizód azzal kezdődik, hogy a Finding Bigfoot csapata elhajt egy helyszínre, ahol fényképes, videós, hangos vagy szemtanúk bizonyítékai vannak Bigfootról. A csapat elmegy arra a helyre, ahonnan a bizonyítékot gyűjtötték, és beszélnek a bizonyítékot gyűjtő személlyel. Ha fényképről vagy videóról van szó, a csapat elkészíti az esemény rekreációját és méretbeli összehasonlítását, ugyanazt a kamerát használva, amelyet a szemtanú használt. A csapat ezután ugyanazon a helyen végzi el az első éjszakai nyomozást. A második évadtól kezdődően a csapat egy tagja szinte mindig a helyszínen marad egy éjszakai vizsgálatra, még több éjszakára is. A másik három (vagy az első évadban mind a négy) tag egy „városházi találkozóra” indul, amelyre meghívják a nyilvánosságot, hogy jöjjenek el és osszák meg a Bigfoottal való találkozási történeteiket. További részletekért és a sorozat kezdési időpontjáért nézzen be a musor.tv weboldalra.