Tippek, hogy a projekt (és Ön) kiemelkedjen a felső vezetés előtt

A bevált projektmenedzsment technikák követése nagyon hatékony lehet a felső vezetés időszakos frissítéseinek bemutatásakor; számos kevésbé ismert technika azonban képes a projektet a következő szintre emelni és igazán kiemelkedővé tenni.

A projekt menedzsmentje során a projektmenedzsment-csoportnak valóban meg kell értenie a felső vezetés elvárásait, valamint azokat a kulcsfontosságú érdekelt feleket, akik érdekeltek a projektben. Bár a projektcsapat összpontosíthat a kulcsfontosságú teljesítménymutatókra, és törekedhet ezeknek a céloknak a bevált projektmenedzsment-technikák használatával történő elérésére, számos más technika is használható a csapat számára annak érdekében, hogy közvetlen, pozitív hatást gyakoroljon a végeredményre. Amikor a leendő projekteket jóváhagyásra bemutatják az igazgatótanácsnak, csak két dolog érdekli őket: A projekt pénzt fog keresni? Biztonságos, etikus és megfelelő módon hajtják végre? Minden más valóban a projektcsapat feladata, hogy a lehető leghatékonyabban teljesítsen. Az általunk ismert projektmenedzserek többsége meglehetősen ügyes a PMBOK ismereteiben, és követik őket annak irányelveit annak érdekében, hogy megfeleljenenek a P&L margin elvárásoknak.

Mivel a P&L felelőssége vitathatatlanul a projektmenedzser sikerének legfontosabb mércéje, a projekteket általában azzal a fő szándékkal hajtják végre, hogy elkerüljék az esetleges árrést, ahelyett, hogy ténylegesen azonosítanák a lehetőségeket a margin növelésére. A projektmenedzsment egyik legnagyobb kihívást jelentő része annak biztosítása, hogy a hatókör és a kapcsolódó eredmények egyértelműen meghatározottak legyenek. Úgy véljük, rendkívül fontos, hogy a projektmenedzser részt vegyen a hatókörre vonatkozó eredmények kidolgozásában, hogy elkerüljük a kétértelműségeket, miközben a projektcsapatnak a legjobb esélyt adjuk egy sikeres projekt végrehajtására.