Tippek ahhoz, hogy az önéletrajzát pontokba szedje

A felvételi menedzserek átlagosan kevesebb mint 10 másodpercet töltenek az önéletrajz megtekintésével. Tehát a pontok használata önéletrajzában fontos módja annak, hogy az emberek a lehető leggyorsabban lássák azt, amit Ön szeretne.

A pontok használata azonban gondos egyensúlyt igényel. Ha túl kevés a pont nehezen olvasható szövegtömböket kap. A túl sok felsorolási pont ellenkező hatást fejthet ki, és inkább mosodalistának tűnik. A legtöbb esetben az önéletrajzban a pontokat a „Munkaelőzmények” és „További tapasztalatok” szakaszaiban felsorolás jeleként használják. Például a jelenlegi munkáltató, a munkakör megnevezése és a foglalkoztatási időszak információi alá írjon 3-5 pontot, amelyek közvetlenül kiemelik a munkájában elért eredményeket és sikereket. Fontolja meg, hogy milyen tapasztalatok, készségek és eredmények fontosak a megpályázott munka szempontjából, és válassza ki a legrelevánsabb pontokat, amelyek részletezik, hogy mit, hogyan és milyen eredményeket ért el. Használjon önéletrajzban felsorolt ​​pontokat, hogy felhívja a figyelmet valamire, de ha minden egyes pozíciónál meghaladja az öt pontot, akkor ez úgy néz ki, mint egy bevásárlólista. A felsoroláspontok nem lehetnek két sornál hosszabbak. Tartsa őket szorosan és tömören!

Ne feledje, hogy a legtöbb felvételi menedzser csak néhány másodpercet tölt el minden önéletrajzzal, ezért azonnal követelni kell a tekintetüket. Először a legfontosabb ponttal kezdje. A pontok írásakor ne felejtsen el az eredménnyel kezdeni, nem pedig a hogyannal. A nagyobb hatás érdekében alkalmazzon számokat a pontjaihoz.  Ezt nevezik a munkatapasztalat számszerűsítésének, és ezt minden szakembernek önéletrajzában meg kell tennie, hogy kiemelkedjen a felvételi folyamatban. Az információkat kontextusba kívánja helyezni és eredményeket akar mutatni. Például: „Az értékesítés 300% -kal nőtt a termék újraindításának első két évében.”