Tippek a tökéletes grillcsirkéhez

A csirke az egyik legnépszerűbb étel amit elkészíthetünk amikor grillszezon van. Ha helyesen készítik, akkor a grillcsirke lédús, puha és ízletes, viszont ha rosszul készítik, akkor egy rémálom annak elfogyasztása.

[wp_ad_camp_1]

Ne hagyja, hogy amatőr hibákba essen és elrontsa a nyár egyik legfinomabb fogását, és főként ne hagyja, hogy ezek a hibák ön közé és a finom nyári vacsora közé álljanak. Fogadja meg tehát a következő tanácsokat, hogy mindig ízletes grillcsirkéje legyen. A csirke különböző részei különböző időpontokban sülnek meg, így nehéz egyszerre különböző részeket elkészíteni. Egy jó tipp, amit érdemes szem előtt tartani az lehet, hogy a csontozott csirke lassabban fő, tehát azt érdemes hamarabb elkezdeni sütni, és természetesen a vastagabb szeletek is lassabban sülnek mint a vékonyabbak. Az egészben elkészített sültcsirkék a nyár kedvencei, ezek sülnek át a leglassabban. Bár fontos, hogy a hűtőszekrénybe már pácolva tegye be a csirkét, ne rántsa ki hirtelen a hűtőből és tegye egyenesen a grillsütőre mert abból nem sül ki jó. Hagyja, hogy a csirke szobahőmérsékletűre olvadjon mielőtt elkezdené a sütést, és így garantáltan egy ízletes grillcsirkéje lesz.

Grillcsirke
Grillcsirke

A grillsütő lezárása is sokat dob a sültcsirke minőségén, ezért álljon ellen a késztetésnek és ne nyitogassa állandóan a grillsütő tetejét, hogy ellenőrizze a csirke állapotát. A grillsütő fedele megtartja a hőt és elősegíti azt, hogy a csirke egyenletesen süljön át. Minél többször nyitja ki a grillsütő tetején annál több hő fog elszabadulni. A csirke pont olyan mint egy szivacs, ami felszív bármilyen nedvességet ami hozzáér, tehát megéri előre befűszerezni vagy bepácolni, és időt szánni erre még nyers állapotában. Kísérletezzen bátran különböző pácokkal és sóoldatokkal, majd pácolja be a csirkét egész éjszakára.