A kutyaidomár kiválasztása

Hogyha úgy döntünk, hogy kutyát szeretnénk lényeges, hogy egy egészséges kapcsolatot alakítsunk ki vele.

[wp_ad_camp_1]

A kutyaidomár kiválasztása nem biztos, hogy olyan egyszerű mint, ahogy azt gondolnánk. Minden kutyatulajdonos tudja, hogy milyen fontos és hasznos megtanítani kedvencünket néhány trükkre. Természetesen az első és legfontosabb, hogy szobatisztaságra neveljük, majd jöhetnek a különböző vezényszavak betanításai, mint például az ül, fekszik, marad stb.

Ezek mind nagyon hasznosak és mi is könnyen megtaníthatjuk kutyánkat, hogy hallgasson ezekre a parancsokra. Sok olyan kutyatartó van azonban, aki oktatóval együtt idomítja be négylábú társát. Sok olyan kutya van, amelyik nagyon hiperaktív és makacs, nem hallgat gazdájára ezért nagy segítség lehet, ha kutyaidomárhoz adja kedvencét már kölyök korában. A különböző programok, amelyekben részt vesz kutyánk nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy boldog és élhető kapcsolat alakulhasson ki a kutya és gazdája között. Lényeges szempont tehát, hogy milyen kutyaidomárt választunk.

Kutyaidomár
Kutyaidomár

Kezdhetjük azzal, hogy kikérjük néhány olyan ember véleményét, akinek kutyája volt már idomárnál. Persze ez nem garantálja azt, hogy a saját kutyánk számára is megfelel majd de kiindulópontnak elég. Nekünk is meg kell ismerni a szakembert és számunkra is szimpatikus kell legyen, hiszen ezt kutyánk is könnyen megérzi. Az idomárnak úgy kell idomítani a kedvencünk, hogy a későbbiekben ránk is hallgasson és ne csak az oktatójára, mert ellenkező esetben elölről kell kezdenünk a feladatot.

Ne higgyük azt, hogy kutyánk ha nem hallgat ránk akkor rajtunk kívül senkire sem fog. Vannak ugyanis olyan szakemberek, akik képesek elérni azt kutyánknál, hogy engedelmesebb legyen velünk szemben. Ezt természetesen fenyítés nélkül kell megvalósítanunk. A www.nemharapok.hu weboldalon mindezekről is olvashat.