Tavaszi kikapcsolódás? Válassza Európát!

Olaszország különösen ajánlott azok számára, akiket mindig is vonzott a mediterrán vidékek felfedezése. Egy ilyen utazás különösen jó ötlet tavasszal, ugyanis a tűző napsütés és a kánikula nem zavarja a városnézést. A civilizáció bölcsőjének tartott Rómán kívül ne hagyd ki az észak-olasz régió városait sem, avagy Milánót és a Comói-tó is vár. A reneszánsz otthonának számító Firenze, de Nápoly, Velence, Verona is remek választás, ha egy feledhetetlen tavaszi kikapcsolódás a cél.

[wp_ad_camp_1]

Franciaország híres a csodálatos tájairól, a páratlan ételeiről és mennyei borokról. A rózsaszín háztetőkkel és a kanyargós kis utcákkal tarkított óvárosokkal büszkélkedő gall föld, biztosan le fog venni a lábadról. Párizst nem kell már bemutatni, de mellette felkeresheted Lyont, Bordeaux-t, Toulouse-t és Marseille-t is. A Riviéra viszont tényleg nyáron az igazi.

Európa
Európa

Anglia a lenyűgöző középkori katedrálisoktól kezdve a posztmodern épületekig mindent megad a turisták számára. Európa ezen különleges szigetországában szinte minden nép képviselteti magát, így a kulturális élet is igen színes. Csupán azzal is felbecsülhetetlen tapasztalatra tehetsz szert, ha csak szóba beszélgetsz egy keveset helybéliekkel. Ha ellátogatsz Londonba, Manchesterbe, Liverpoolba vagy Leeds-be biztosan nem fogsz unatkozni, hiszen a látványosságok és programok sokasága magával fog ragadni tavasszal.

Hollandia legtöbbünk előtt a tulipánok és a szélmalmok földjeként jelenik meg. Az igaz, hogy az ország egyedülálló tájakkal kecsegtet tavasszal, olyan látnivalóval, mellyel másutt nem találkozhatsz. Ha tehát nem láttál még mélyföldet, ahol föléd magasodik a tenger, akkor Hollandia a tökéletes választás számodra. A huszonegyedik századi, sőt a leghaladóbb szellemű társadalom igazán érdekes ellentétben áll az évtizedek óta állandóvá vált városképekkel.