Spórolj akár több ezer forintot is havonta

Annak ellenére, hogy állítólag a gazdasági válság ideje elmúlóban van pár ezer forint mindig jól jön, sosem árt egy kis pénzt félretenni, megtakarítani pár forintot. Most felsorolunk pár tippet ami segíthet megkímélni a pénztárcákat, melyeket érdemes megfogadni és általa egy kicsit rendezettebb életet élni, hogy átláthasd hová is tűnik el hónapról-hónapra a fizetés.

[wp_ad_camp_1]

Az étkezés talán az a dolog, amit a legtöbbet lehet megspórolni. Ilyenkor természetesen nem csak a bevásárlásra kell gondolni, hanem azt is számításba kell venni, hogy mennyit költesz el a munkahelyi büfében vagy milyen sűrűn engeded meg magadnak a csoki- és a kávéautomata használatát. Ha sikerül felhagyni ezekkel a rossz szokásokkal, akkor egy év alatt több tízezer forintot is meg lehet takarítani. Érdemes készíteni pár szendvicset uzsonnára, sőt vihetsz magaddal kávét és ebédet is otthonról és házi készítésű sütit, amivel feldobhatod a cukor szinted, nem kell csokit vásárolni.

Spórolás
Spórolás

A vásárláshoz is van pár tippünk, melyeket érdemes megfogadni. Mielőtt vásárolni indulsz, böngészd át a postaládádban a szórólapokat, így mindig időben tájékozódhatsz az akciókról és az árakat is össze tudod hasonlíthatni. Mielőtt elindulsz azt is gondold át alaposan, hogy mi az, amire szükséged van, írj egy listát és attól ne térj el, haladj az üzletekben célirányosan. Ez azért is jó, mert például a szupermarketekben a drágább termékeket helyezik szemmagasságban és így nagyobb eséllyel landolnak a kosarakban. Mindig nézz alaposan körbe, keresd meg a legolcsóbb terméket.

Még a házi munkákkal is lehet spórolni, nem csak pénzt, de energiát is. A főzésnél ügyelj arra, hogy megfelelő méretű fazekat válassz a gáztűzhely platinájának függvényében, főzés közben fedd le az edényt, ami így akár 70%-kal csökkenti a főzés közben elhasznált energiát.