Sikeres álláskeresés a COVID-19 járvány alatt is!

Mivel a 2020-as év végéhez közeledik, és a COVID-19 járvány 2021-ig elhúzódik, a munkanélküliek idegesnek tűnhetnek a foglalkoztatás esélyei miatt. De a bizonytalanság ellenére nem kell, hogy lassítsa az álláskeresést. Valójában remek alkalom arra, hogy újra összpontosítson és újra szervezze erőfeszítéseit.

[wp_ad_camp_1]

Ha éppen állást keres, a COVID-19 akadálynak tűnhet, de nem lehetetlen leküzdeni azt. Az álláskeresés folytatása a COVID-19 alatt a legfontosabb, amit tehet! Könnyű megfélemlíteni mindenkit a gazdasági recesszióról és a munkaerő-piaci verseny fokozódásáról szóló hírek miatt. Akár alkalmazott, és új lehetőséget keres, akár munkanélküli, aktív részese kell legyen az álláskeresési folyamatnak, hogy sikeres legyen az új állás megszerzése. A COVID-19 továbbra is kissé bonyolíthatja az álláskeresést, de ez nem akadályozza meg abban, hogy képesítését a megfelelő emberek elé állítsa. Ez nem akadályozza meg abban, hogy bemutatkozzon a LinkedIn-en és kapcsolatokat létesítsen a kívánt iparágon belül. Emellett abban sem akadályozza meg, hogy egy szuper motivációs levelet írjon. Az iparágak mindig „apályokon” mennek keresztül.

Míg egyesek mérete csökken, mások növekedhetnek. Ezenkívül mindig lesznek olyan emberek, akik személyes okokból mennek át valahová bizonyos munkahelyekről. A világjárvány révén a munkaerőpiac is fejlődik és változik. Ennek eredményeként egyes állásajánlatok nem lehetnek olyan nyilvánosak, mint korábban. Egyes vállalatok csak a saját honlapjukon, vagy behívás útján tudnak felsorolni munkákat. Ezért fontos, hogy mindig éberek legyünk! Kövesse nyomon azon vállalatok listáját, amelyekben érdekelt, és mindig tartsa a kapcsolatot a hálózatával. Fontos, hogy nagyon figyeljünk a hírekre és az iparági trendekre. Abban a helyzetben akar lenni, hogy új lehetőségekre ugorjon méghozzá azonnal, amikor az elérhetővé válik.