Segítség az informatika érettségi feladatok megoldásában

Az informatika érettségi, főleg emelt szinten, mindennek mondható, csak éppen egyszerűnek nem. Ráadásul programozni is kell. A programozás feladatokról megoszlanak a vélemények, van, aki egyszerűnek gondolja, más alaposan megszenved vele. Természetesen az is sokat nyom a latba, hogy ki mennyi időt szán a felkészülésre.

[wp_ad_camp_1]

Informatika érettségi feladatok – Aki nem szeretné, hogy az érettségin beletörjön a bicskája a feladatokba, annak nagyon sok időt kell szánnia a gyakorlásra és a tanulnivaló elsajátítására. Az érettségi feladatsor összeállítói jellemzően szabadjára engedik képzeletük a feladatsor összeállítása során, így meglehetősen kreatív, sőt sokszor becsapós feladványok születnek, melyek komoly fejtörést okoznak az érettségizőknek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minél többet gyakorolj és tanulj. Nagyon sok esetben az iskolai tanórák nem elegendők ahhoz, hogy az érettségin jól megtudd oldani a feladatokat és jó jegyet kapj. Különösen, ha azok táborát erősíted, akik küszködnek a programozással, akkor érdemes iskolán kívül is foglalkozni az anyaggal és akár külön órákat is venni.

Ha úgy érzed az iskolai felkészítés biztosan nem lesz elég és szeretnéd a programozás ismereteidet bővíteni, akkor azt javasoljuk, hogy használd a Programozz te is mesterfokon! című két kötetes munkafüzetet, melynek segítségével az alapok a helyükre kerülnek és számtalan kreatív példán keresztül lehet gyakorolni a programozást. Ennek köszönhetően a programozáshoz szükséges gondolkodásmód is elsajátítható, így kisebb eséllyel fognak ki rajtad a bonyolultabb feladatok. Ha szeretnél bővebben informálódni a könyvről vagy programozás oktatáson vennél részt, akkor látogass el a programozz-mesterfokon.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalálsz egy helyen!