Salt Lake City város legszebb látnivalói

Utah állam fővárosa, Salt Lake City, a vallásos kultúra és a szabadtéri kalandok lenyűgöző keveréke. A Nagy Sóstóról elnevezett város szabadtéri parkokkal, közeli hegyláncokkal és természetesen az ország egyik legnagyobb sóstavával rendelkezik.

Oktató és szórakoztató délutánra vágyva látogasson el a népszerű Clark Planetáriumba. A többdimenziós komplexum interaktív kiállítási csarnokkal várja a szórakozást. Itt megismerkedhet a világűrrel, a Naprendszerrel és az emberi tapasztalatokkal az űrben. Ezek az élmények azonban elbújhatnak a Hanson Dome-hoz képest. Itt a látogatók elmerülhetnek egy 360 fokos képernyőn, amely sok lenyűgöző rövidfilmet mutat. Ide tartoznak a fekete lyukakba, az űrutazásba és az űrhajósok életébe való betekintés. Vannak még szenzoros fényshow-k, amelyeket híres dallamok támogatnak az egyedülálló élményért. Azok számára, akik családként utaznak Salt Lake Citybe, a Clark Planetárium egy IMAX színháznak is otthont ad ahol megtekintheti a kiemelkedő játékfilmek forgó gyűjteményét a gigantikus képernyőn. A nyilvános könyvtári rendszer Salt Lake City-ben kiterjedt, számos fióktelepe van a városban. A fő nyilvános könyvtár a belvárosban található, és az épület egy feltűnő építészeti darab, amely kiemelkedik Salt Lake City látképében.

Öt emelet magas és kissé ék alakú, több mint 500.000 irodalmi darabot talál meg itt, beleértve a klasszikus magazinokat, újságokat és korabeli funkciókat. A Salt Lake City-i nyilvános könyvtárban egy nagy gyermekkönyvtár is található. A fiatalok imádni fogják a tágas kreatív területet, amely minden nap olvasási és tevékenységi foglalkozásokat biztosít. Miután mindenkinek megvolt a napi irodalom, menjen a tetőkertbe egy pihentető délutánra, csodálatos kilátással.