Rózsakvarc, a szerelem és szépség ásványa

Sokan misztikumnak, mások átverésnek gondolják, hogy az ásványok jótékony hatással rendelkeznek. Vannak, akik gyógyító, energizáló, jótékony hatásai miatt szeretik az ásványból készült ékszereket, míg mások egyszerűen csak azért, mert szépek és kiválóan kiegészítik a különféle szetteket.

Rózsakvarc ékszereket nagyon szeretik a nők, hiszen amellett, hogy jótékony hatással rendelkeznek, nagyon szépek is. A rózsakvarc az egyik legkedveltebb ásvány, melyet már az ókorban is előszeretettel használtak. Az egyiptomiak a szerelem és szépség szimbólumaiként tartották számon a halvány rózsaszín ásványt. Sőt, úgy vélték, hogy a rózsakvarc képes lassítani az öregedés folyamatát és így a ráncok megjelenését. Ha már az egyiptomiakról szó esett, meg kell említenünk a másik nagy ókori népet is, mégpedig az ókori görögöket, akik a rózsakvarc eredetét egy mitológiai történethez kötötték. A mitológia szerint a szerelem istennője Aphrodité beleszeretett egy halandóba, Adóniszba. Árész féltékeny volt szerelmükre, így egy vadkan alakjában megölte Adóniszt, akinek kifolyó vére elszínezte a köveket, ahol rózsakvarcok termettek.

A rózsakvarc tehát hosszú ideje ismert, sokan vallják, hogy ez a szépséges ásvány jótékony hatásokkal rendelkezik. A rózsakvarc jótékony hatásainak tulajdonítják többek közt, hogy segít a könnyebb alvásban, stimulálja a képzelőerőt és fokozza a női termékenységet. Emellett erős afrodiziákumként is számon tartják a rózsakvarcot. Vannak, akik viszont mindössze azért hordanak rózsakvarc ékszereket, mert ez egy igazán szép ásvány. Ha Ön is szeretne csodaszép rózsakvarc karkötőt vásárolni, esetleg bővebb információkat szeretne megtudni, akkor látogasson el az asvanyajandek.hu webáruházba és tekintse meg a széleskörű kínálatot!