Pénztárcakímélő, de szórakoztató családi programok

Nem lehet minden hétvégén költekezni a szórakozás miatt, nem mindenki engedhet meg magának drága hétvégéket, utazásokat. Ilyenkor egyszerűen csak körül kell nézni egy kicsit otthon és jobban figyelni a lehetőségekre, melyek akár ingyen is elérhetőek. Az sem kizárt, hogy jobban fogod Te is és az egész család is élvezni ezeket a programokat, mint egy drága szállodát. Most adunk pár tippet az ingyenes családi programokhoz!

[wp_ad_camp_1]

Az egyik legjobb és legősibb unaloműző a társasjáték, ami remek közös családi program is egyben. A gyerekek, a fiatalabbak és a már nagyobbacskák is nagyon szeretik, hiszen ekkor elfoglalt szüleikkel együtt játszhatnak és emellett a logikájuk is fejlődni fog. Mivel rengeteg társasjáték közül lehet válogatni, így szinte meg sem lehet unni.

A séta ugyancsak remek hétvégi program, nem csak a nyaraláskor lehet hosszú sétákat tenni, hanem ezt a lehetőséget érdemes megragadni otthonunk környékén is amikor szép az idő, kellemes a levegő. A séta megfelelő arra, hogy rendezzük gondolatainkat, kikapcsolódjunk vagy közelebb kerüljünk másokhoz.

Családi program
Családi program

A kirándulás, a várlátogatás szintén megfelelő kikapcsolódás. Érdemes az egész család számára megfelelő kirándulást szervezni a közeli vár vagy kastély meglátogatására. Ehhez csak jól fel kell készülni finom szendvicsekkel és innivalókkal és már indulhatunk is a szuper kis túrára. Egy hasznos kis útikönyv által pedig a túravezetőt is megspórolhatjuk és mégsem maradunk le az érdekességekről.

Azon családokban ahol, kisebb gyermek is van kiváló kiránduló hely a játszótér, amiből sohasem elég a gyerekeknek. Elmehetünk egy kicsit távolabbi és nagyobb játszótérre, hogy változatosabb és érdekesebb programot tudjunk biztosítani. A gyermek barátkozhat kortársaival és emellett kint lehet a friss levegőn is, ami az egészség szempontjából sem utolsó.