Párazáró folyadék, hogy ne repedezzen a beton!

A friss betonok esetében sokszor találkozhatunk azzal a bosszantó jelenséggel, hogy bizony felrepedezik, ami mind esztétikai, mind pedig szerkezeti szempontból bizony nem is károkat okozhat. Nehéz ezt a problémát kivédeni, de a szakértők folyamatosan dolgoznak a jobbnál-jobb megoldásokon. Az FF20 felhasználásra kész párazáró folyadék remek választás, hiszen hatékony védelmet nyújt a friss betonnak, illetve a kéregerősítővel ellátott ipari padlóknak is az ugyancsak bosszantó kiszáradás ellen.

[wp_ad_camp_1]

A nagyszerű készítmény egyaránt alkalmazható kül- és beltéri betonfelületek, monolitbetonok és cementbázisú javítóanyagok utókezelő szereként. A használata pedig rendkívül egyszerű, hiszen csak a friss betonra kell permetezni közvetlenül a simítás után és ezzel már le is van tudva a munka oroszlán része.

Párazáró folyadék
Párazáró folyadék

A keverék sima és egyenetlen felületek kezelésére is egyaránt alkalmas, ami pedig fontos, hogy egyszerűen és gyorsan felhordható. Az FF20 párazáró folyadék használatával könnyedén elkerülhető a beton gyors kiszáradása, ezáltal pedig csökkenthető a betonfelületek megrepedezésének veszélye is. A kezelt betonpadló aztán kiválóan alkalmas betonfesték, műgyanta vagy kerámiaburkolat fogadására, ugyanis sem szilikont, sem bármilyen más, a felhordott réteg tapadását akadályozó adalékot nem tartalmaz.

Az egyszerű és nagyszerű tejfehér FF20 folyadék 20, illetve 60 literes kiszerelésben is kapható. Azt tudni kell, hogy a felhasználandó mennyiség az időjárástól, valamint a betonfelület porozitásától is függ, de többségében egy négyzetméter felületre 80-120 gramm párazáró folyadékot javasolt felvinni az adott felületre. Az ajánlott mennyiséget pedig nem szabad túllépni, mivel az csupán felesleg lesz, ami nem tud beszívódni a betonba, és sárgásfehér viaszos réteget képez ezáltal a felületen, ami viszont már csak mechanikus úton távolítható el.