Ön tudja melyek a világ új csodái?

A világ hét csodájáról egykor a történelem órákon hallottunk, azonban ezek a csodák mára a földdel váltak egyenlővé tűzeset vagy földrengés miatt. Egyedül a gízai piramisok azok, melyek a mai napig állnak az egykori hét csodából. Érdemes tisztában lenni vele, hogy mára a világ hét új csodája is megállapításra került.

A világ 7 csodája egy kivételével megsemmisült. Anno Szidóni Antipatrosz nyilvánította ki, hogy szerinte melyek a világ csodái, szám szerint hetet nevezett meg. A világ hét egykori csodája közül már csak egyet lehet meglátogatni, hiszen a többi megsemmisült. Az emberek szeretnek listákat állítani, így nem csoda, hogy az idők során a világ hét csodája többször is megállapításra került. Ma már beszélhetünk szárazföldi csodákról, víz alatti csodákról, természeti csodákról. Ezek a csodák különféle kategóriákban lettek létrehozva, azonban az egész világra vonatkoztatva, nem jött létre hetes lista, egészen 2007. július 7-ig. A világ hét új csodájára a világ minden tájáról szavazhattak az emberek. Összesen 177 csodára lehetett szavazni, melyből a hét legtöbbet kapott szavazat lett a világ hét csodája.

Így megnyílt a lehetőség, hogy a mai emberek a világ hét új csodáját megtekinthessék. Az utazás szerelmeseinek ez nagyszerű lehetőség. A világ hét új csodája a világ különböző tájain található meg. A világ hét csodája a római Colosseum, a Chichén Itzá mexikói romváros, a Machu Picchu, a jordániai petra romváros, a Rio de Janeiróban található Megváltó Krisztus szobor, a Kínai Nagy Fal és a Tádzs Mahal. Aki ellátogat a világ összes csodájához, az kétségkívül bejárja az egész világot és életre szóló élményekkel gazdagodik. Ha Ön is szeretné meglátogatni ezeket a csodákat, akkor mindenképp érdemes utasbiztosítást kötni. Bővebb információkért látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra!