Nem ismert, de annál szebb látnivalók Párizsban

Musée d’Orsay: A Louvre mindenkinek azonnal eszébe jut, ha a párizsi múzeumokról van szó, de ha időtök engedi, akkor érdemes felkeresni a Musée d’Orsay-t is, ami a világ egyik leghíresebb képzőművészeti múzeuma. Olyan neves művészek alkotásai láthatóak itt, mint Cézanne, Degas, Manet, Monet, Pissarro, Renoir és Van Gogh. Az már csak külön érdekesség, hogy maga a múzeum egy korábban már lebontásra ítélt vasúti pályaudvar épületében került kialakításra.

[wp_ad_camp_1]

Sainte-Chapelle: Egy 13. századi gótikus templomról van szó, mely mára már elveszítette szakrális jellegét, de a páratlan szépségű épületet mégis rengeteg turista keresi fel a napjainkban is. A templomot még IX. Lajos király építtette, aki az uralkodása alatt szerzett ereklyék tiszteletére szeretett volna egy minden korábbinál szebb és fényűzőbb templomot emelni.

Sacré Cœur-bazilika
Sacré Cœur-bazilika

Concorde tér: A Concorde tér igazán gyönyörű, spt tökéletes szimbóluma a francia szellemiségnek és történelemnek is. A teret egykor a királyi építész csak azért tervezte, hogy XV. Lajos király lovas szobrának méltó háttere legyen. A forradalom idején aztán a szobrot lerombolták, a tér pedig vérfürdő helyszíne lett. A sors furcsa fintora, hogy a téren végezték ki XVI. Lajost és Mária Antoanettet is. A tér ma viszont a nyugalom szigete, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Champs-Élysées-re és Tuileriák kertjére is.

Sacré Cœur-bazilika: Az 1871-ben, a Poroszországgal vívott és elvesztett háború után kezdődött meg a Sacré Cœur-bazilika építése. Felállítására még a háború alatt tett fogadalmat két francia férfi. A hely kiválasztása jelentőséggel bír, mivel egyrészt egész Párizst belátni a bazilikától, másrészt, a legenda szerint ezen a helyen fejezték le a 3. században Szent Dénest, aki viszont a hagyomány szerint kivégzése után felkapta a fejét és még két mérföldet tett meg közben prédikálva.