Nem ciki, ha a szüleiddel élsz, de tartsd be a szabályokat!

Események sokasága vezethet oda, hogy felnőttként is a szüleiddel kell laknod. Ha sokáig jártál suliba, az idő elmúlt, de munkát nem kapsz, akkor csak a szülők segítenek, ha elváltál, de a feleségedé vagy a férjedé maradt a ház, egyedül pedig nem tudsz fenntartani egy háztartást, akkor megint csak a szülők maradnak, ha egyik szülő beteg és ápolni kell, akkor ismét logikus lépésnek tűnhet, hogy hazatérsz. Ezzel nincs is semmi gond, de annak érdekében, hogy jól megférjetek egymás mellett tarts be három fontos szabályt!

[wp_ad_camp_1]

Ami a legfontosabb, hogy el kell fogadnotok egymás életmódját. Az csak természetes, hogy gyerekkorodban a szüleidnek jogában állt meghatározni, hogy meddig érj haza és mikor feküdj le este aludni, de mára már, amikor Te is felelősségteljes felnőtt lettél, akkor fontos, hogy ez bennük is tudatosodjon. A szüleid természetesen akkor is aggódni fognak érted, ha közben betöltötted a negyvenet, éppen ezért a legjobb, ha előre közlöd velük, hogy reggelig ne is várjanak.

Szülőkkel együtt élni
Szülőkkel együtt élni

Ha már a szülőkkel maradtál, akkor vedd is ki a részedet a család számára fontos dolgokból! A pénz és a házimunka az, amire most gondolunk. Nem vagy már gyerek, így ezek a dolgok már rád is tartoznak. A lehetőségeidhez mérten támogasd a szüleidet anyagilag, fizesd be olykor Te is a csekkeket, ha nem is minden alkalommal. A ház körüli teendőkben ugyancsak kell a segítség, legyen szó fűnyírásról, főzésről vagy épp az autómosásról.

Légy hálás szüleidnek azért, hogy velük élhetsz, avagy ne panaszkodj semmi miatt, amit tőlük kapsz. Könnyen lehet, hogy még mindig nem szereted a sóskát, de ha a szüleid azt eszik, ne panaszkodj. Ha nem tetszik, akkor fogd magad és egyszerűen üss össze valamit a konyhában vagy rendelj házhoz kaját. A filmek ugyancsak ide tartoznak. Ha a nappaliban nem tetszik a műsor, akkor távozz nyugodtan, de hagy őket, had nézzék azt, amit szeretnének.