Nagy gyümölcsjoghurt teszt

Nagyon sokan esünk abba a hibába, hogy olyan élelmiszereket fogyasztunk, melyek magas cukor, illetve szénhidrát tartalommal rendelkeznek. Ám a legszörnyűbb mégis az egészben, hogy mindezt olyan tudatban tesszük, hogy egészségesen étkezünk.

[wp_ad_camp_1]

A különféle gyümölcsjoghurtok nagy kedvencnek számítanak kicsik és nagyok körében egyaránt. Viszont, arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy közel sem mindegy, hogy milyen márkát választunk, ugyanis egyes termékek rengeteg cukrot tartalmaznak, így ennek következtében már közel sem nevezhetőek egészségesnek. Mi elvégeztünk egy nagy gyümölcsjoghurt tesztet, melyben az került vizsgálatra, hogy egy adott termék mennyi gyümölcsöt, mennyi cukrot, illetve mennyi potenciális allergént tartalmazz. Az eredmény igen meglepő lett, ugyanis a teszt során 41 termék került megvizsgálásra. számunkra is igen nagy meglepetést okozott, hogy egyes termékek még köszönő viszonyban sincsenek azzal a gyümölccsel, melyet a címkén feltüntettek. Az első három helyezést azok a termékek érték el, melyek több gyümölcsöt tartalmaznak, mint cukrot. Az eredmény igen meglepő. Ugyanis bizonyára a legtöbb nagy és ismert márkákra számítanak, viszont az első három helyen végezett termék neve sokak számára talán ismeretlenül csenghet.

Gyümölcsjoghurt
Gyümölcsjoghurt

A harmadik helyen a Nöm Fasten epres joghurt végzett, melyben meglepően magas a gyümölcstartalom. Viszont pontot veszített, ugyanis színezék és ízfokozók is megtalálhatóak benne. A második helyen a Desira földiepres joghurt végzett, melyről elmondhatjuk, hogy a versenyben szereplő termékek között ennek a joghurtnak volt a legnagyobb a gyümölcstartalma. Az első helyen egy bio termék végezett, mégpedig a Virágoskút bio málnás-szamócás joghurtja. Amely egyáltalán nem tartalmazz mesterséges adalékanyagokat.