Mit tehetünk a visszeresség ellen?

Az egészségtelen életmód nagymértékben rányomja bélyegét a visszeresség kialakulására. A probléma sokáig csak elnehezedő láb-érzéssel kezdődik, majd további panaszok és egészségügyi kockázatok is kialakulnak. Nagyon fontos, hogy a megfelelő kezeléssel vegyük fel a küzdelmet a visszerességgel, mely sokszor a természetes módszerek alkalmazásában merül ki.

[wp_ad_camp_1]

A visszér elleni krém házilag is használható, sőt, a megfelelő alapanyagok összekeverésével előállítható. Legjobb azonban, ha olyan készítmény mellett döntünk, mely a megfelelő arányban tartalmazza az értékes hatóanyagokat. A vadgesztenyés készítmények már számtalanszor bizonyítottak a terület kapcsán érintettek körében. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a táplálkozásra való odafigyelés fontosságát. A C-vitaminban gazdag zöldségek és gyümölcsök gondoskodnak az érfalak rugalmasságáról, ami visszeresség ellen a legjobb választás lehet. Fogyasszunk tehát sok citrusfélét, paprikát, de akár étrend-kiegészítők formájában is bevihetjük szervezetünkbe az immunrendszert is erősítő C-vitamint.

Visszért
Visszért

A súlyfelesleg számos megbetegedésért felelőssé tehető, így befolyással van az érrendszerre is. A túlterhelt lábak, a szív munkájának megnehezítése mind gondot jelenthetnek, ezért a legfontosabb a plusz kilóktól való megszabadulás. Az ésszerűtlen fogyókúrák helyett azonban a szakemberek is inkább az életmódváltást javasolják, melynek az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás szerves részét képezik. Fontos, hogy mindig a testsúlynak és edzettségi szintnek megfelelően válasszuk meg az edzésformát, ugyanis ha nem ezt tesszük, azzal többet árthatunk, mint használhatunk. A visszeresség kapcsán nem csak a műtéti megoldás jelenthet segítséget. Érdemes előbb a természetes módszerekkel, a természetes alapanyagokat tartalmazó készítményekkel próbálkozni, és az életmódváltásra is figyelmet fordítani.