Mit tehetünk a karosszéria rozsdásodása ellen?

A használt autókat érintő egyik legnagyobb probléma a karosszéria rozsdásodása. A rozsdásodás folyamata természetes, viszont bizonyos módszerek által felvehető a harc a korrózióval szemben. Az alábbiakban bemutatunk pár praktikát.

[wp_ad_camp_1]

A karosszéria rozsdásodása elleni praktikákról itt tudhat meg többet! Amióta léteznek autók, a rozsdásodás azóta jelent komoly problémát. A kocsi legnagyobb, látható részére a szmog, UV-sugárzás és a csapadék különféle formái jelentik a legnagyobb veszélyt, míg az alvázra a pocsolyák és a sós latyak. A rozsdásodás elsősorban az idősebb, tíz évesnél idősebb autókra jellemző, azonban bizonyos esetekben a fiatalabb autók esetében is előfordulhat. Például, ha a töréskár után nem voltak elég alaposak a javításnál vagy a gyártó hibázott. Az elmúlt két évtizedben a modern gyártási technológiáknak köszönhetően egyre jobb a gépjárművek korrózió elleni védelme, azonban ez egyelőre nem jelent teljes biztonságot. Ezek az új technológiák némileg nehezítik is a rozsda észrevételét, mivel sok helyen műanyagburkolást alkalmaznak. Saját autó esetében ezt le lehet szerelni, viszont használt autó vásárlás előtt, az eladó valószínűleg nem venné jó néven.

Egyszerű és egyben pénztárcabarát módszer, ha a mosást követően autówaxot viszünk fel az autó karosszériájára. Ennek két előnye is van, ugyanis szép csillogást biztosít, másrészt egy plusz réteg védelmet is nyújt a fényezés számára. Ez elsősorban a téli hónapokban jön jól, ugyanis a sós latyak így nem érintkezik közvetlenül a lakkréteggel. A wax helyett akár kifejezetten fényezésvédelmi céllal kifejlesztett sprayket is lehet használni, melyek szintén igazán hatékonyak. Ezenkívül az alvázvédelem is. Ezt leginkább szervizben lehet elvégezni. A folyamat nem vesz igénybe sok időt, viszont nagyszerű hatását hosszú időn keresztül lehet élvezni.