Fagyálló – Mit érdemes tudni róla?

A hideg idő beköszöntével nem csak nekünk kell meleg ruhába bújni, de az autót is fel kell készítenünk a mínuszokra. Fontos időben gondolni a fagyálló folyadék beszerzésére, különben az autóban komoly problémák jelentkeznének, gyakorlatilag tönkre menne az autó. Éppen ezért az autó hideg időre való felkészítését nem szabad félvállról venni.

[wp_ad_camp_1]

Fagyálló folyadék beszerzése nagyon fontos, mivel hideg időben az autó tönkre menne enélkül. Viszont nem árt tisztában lenni vele, akárcsak más folyadékok, úgy a fagyálló is tönkremegy idővel, így cserélni kell. A cserére körülbelül két évente vagy ötvenöt ezer kilométerenként kell sort keríteni. Ha már régóta porosodik otthon a fagyálló, akkor nem érdemes kockáztatni, ehelyett érdemes újat beszerezni és azt tölteni az autóba. A motorban rengeteg felesleges hő termelődik működés közben, amit mindenképp el kell vezetni, különben a motor túlmelegszik. A folyadék kiváló módja a hőelvezetésnek, ugyanis körülbelül harminc-negyven százalékot el lehet vezetni általa. Az viszont nagyon nem mindegy, hogy milyen folyadékról van szó. Alapvetően a víz is jó volna, viszont nulla Celsius fok alatt megfagy, ami komoly probléma, hiszen, ha az autóban fagyna meg, akkor komoly károkat okozna.

Fagyálló
Fagyálló

A fagyálló folyadéknak jellegzetes kék színe van. Összetevőit tekintve vízből, adalékanyagból és speciális etilén-glikolból áll. A fagyálló folyadék autóba való töltése során ügyelni kell rá, hogy a fagyálló tartály zárókupakját csak hideg motornál szabad levenni, különben előfordulhat, hogy a forró hűtőfolyadék kispriccel és súlyos sérüléseket okoz. Bővebb információkért és kiváló minőségű fagyálló folyadék vásárlása miatt azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol mindent megtalál egy helyen!