Mit érdemes tudni a PPL képzésről?

A PPL nem más, mint a Privat Pilot Licence. Aki ezt a képzést elvégzi, az parancsnokpilótaként egymotoros légcsavaros repülőgéppel repülhet a hazai légtérben nappal, jó látási viszonyok közt. A PPL képzést végzett pilóta vihet magával utasokat, azonban kizárólag nem kereskedelmi célból.

[wp_ad_camp_1]

PPL képzés elvégzése az első lépés, ha valakinek komoly tervei vannak a repülés terén. A PPL gyakorlatilag magánpilóta szakszolgálati engedély. Ezzel már vezethetsz egymotoros légcsavaros repülőgépet, sőt utasokat is vihetsz magaddal, azonban nem kereskedelmi céllal. A Skyhawk Aviation Kft PPL képzése úgy került kialakításra, hogy egy stabil alapot nyújtson azok számára, akik idővel hivatásos pilótává szeretnének válni. Ha csak szeretnél pár utassal a levegőbe emelkedni vagy ennél komolyabb terveid vannak, mindkét esetben jó döntés, ha elvégzed a PPL képzést. A PPL képzés megkezdésének vannak bizonyos feltételei. Például, hogy a képzés megkezdésekor a tizenhatodik életéved már betöltött legyen, valamint a PPL engedély kiadásakor tizenhetedik életéved betöltött legyen. A PPL képzés megkezdéséhez másod osztályú orvosi minősítésre lesz szükséged.

PPL pilótaképzés
PPL pilótaképzés

A PPL képzés gyakorlati és elméleti képzésből áll. Az elméleti vizsga százhúsz óra elméleti oktatásból áll, tizenkét óra konzultációval és negyvenöt óra repülésből áll, melyből legalább tíz órát egyedül kell repülni. Mindezek után vizsgát kell tenni az elméleti és a gyakorlati részből egyaránt. Ha mindkét rész sikerül, akkor a hatóság kiállítja szakszolgálati engedélyed. Ettől kezdve, mint parancsnokpilóta egymotoros légcsavaros repülőgéppel repülhetsz, viszont csak jó látási viszonyok közt, nappal. Bővebb információkért látogass el a skyhawk.hu weboldalra, ahol a PPL képzésre is jelentkezni tudsz!