Mit érdemes tudni a magas koleszterinszintről és csökkentéséről?

A magas koleszterinszint manapság komoly probléma. Rengeteg embert érint, ám a pontos számot nagyon nehéz megsaccolni, ugyanis sokan nincsenek tisztában vele, hogy problémájuk van, mert a magas koleszterinszintnek sokáig nincsenek tünetei. Gyakran csak akkor derül rá fény, amikor már igazán nagy a baj.

[wp_ad_camp_1]

Koleszterin csökkentő – A magas koleszterint sokan csendes gyilkosnak titulálják, amiben sok igazság van, hiszen a betegeknek gyakran fogalmuk sincs róla, hogy baj van. A magas koleszterinszint nem jár fájdalmakkal, így jellemzően sokan csak akkor szembesülnek a ténnyel, hogy magas a koleszterinszintük, amikor különféle problémák jelentkeznek. A probléma időben kiderülhet abban az esetben, ha rendszeresen szűrővizsgálatokon és vérvizsgálaton vesz részt. A magas koleszterinszintnek döntő szerepe van abban, hogy Magyarországon a kardiovaszkuláris betegségek száma nagyon magas. A magaskoleszterinszint esetében ugyanis az úgy nevezett rossz koleszterin, vagyis az LDL lerakódik az érfalon, így az érelmeszesedés veszélyes folyamata megkezdődik. Idővel ez kardiovaszkuláris problémákhoz vezet, például szívinfarktushoz.

Koleszterin csökkentő
Koleszterin csökkentő

A magas koleszterinszint hátterében öt fő okot különböztetünk meg. Ezek a különféle anyagcsere betegségek, genetikai hajlam, különféle káros szenvedélyek és a helytelen táplálkozás, illetve a mozgásszegény életmód. Az életmód váltás által nagyon sokat lehet tenni a magas koleszterinszint csökkentése ellen, továbbá a megelőzésben is nagy szerepe van. Az omega-3 zsírsavak hatékonyak a rossz koleszterinnel szemben, ugyanis ártalmatlanná alakítják át őket. Ha szeretne bővebben tájékozódni a témában és omega-3 kapszulát szeretne vásárolni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a gyogyline.hu webáruházba!