Minden idők három legjobb gengszterfilmje

Bár itt a nyár és számos remek program van, amit a szabadban is lehet élvezni, de olykor egy csendes összebújás a tv előtt vagy az esős, rosszabb időben mégis csak kell. A gengszter- vagy maffiafilmek a filmművészet egy kedvelt műfaját adják, így igazán érdemes párat megtekinteni közülük, hiszen férfiak és nők számára is egyaránt szórakoztatóak lehetnek, remek esti kikapcsolódást biztosítanak.

[wp_ad_camp_1]

Kutyaszorítóban: Az 1992-ben készült gengszterfilmek új generációjának az előfutára. A még ismeretlen QuentinTarantino szerencséje volt, hogy a film forgatókönyve Harvey Keitelhez került, akinek az annyira megtetszett, hogy megtámogatta annak létrejöttét. A film egy banda akcióját mutatja be, ahol a tagok nem ismerik egymást. A tökéletes bűntényt akarják elkövetni, de már a rablás sem zökkenőmentes, azután pedig minden még rosszabbra fordul. Sok a tisztázatlan részlet, besúgó is van köztük, tehát igazi izgalmat kínál.

Gengszterfilmek
Gengszterfilmek

A Keresztapa: A Keresztapa-filmek sorozata tagadhatatlanul a filmtörténet legfontosabb darabjai. Mario Puzo regénye alapján készült trilógia első része a legjobb a három közül. A film sikeréhez persze sokat hozzátett Francis Ford Coppola rendezése és Marlon Brando zseniális színészi játéka és persze a történet is, ami valóban letaglózó. Az A Keresztapa film egy New York-i olasz maffia erkölcsi normákra épülő működését mutatja be 175 varázslatos percen keresztül.

Nagymenők: Igazi klasszikus. A sokak által Martin Scorsese legjobb filmjeként számon tartott Nagymenők igaz történeten alapuló film, melyet 1990-ben bemutattak be gengszterfilmként. A Nagymenők egészen az 1950-es évek New Yorkjában kezdődik. A kamasz Henry a szemközt lakó maffiózó, Jimmy gazdagságát figyeli és irigyli. Pontosan, ezért úgy dönt, hogy maga is a gengsztervilág tagja lesz. Tommy De Vitóval, legjobb barátjával kitanulják a szakmát, majd sok vér és erőszak útján elérik a vágyott gazdagságot, ahonnan már nincs visszaút és ezt Henry is jól tudja.