Milyen alap információkkal induljunk el gyerekszőnyeget vásárolni?

A gyerekszőnyeg vásárlás bizony nem mindig megy olyan egyszerűen. Pedig egy minimális hozzáértéssel leegyszerűsíthető a folyamat. Nézzük, mit kell tudnunk, mielőtt belekezdünk. Nem elég a minta alapján választani. Mindegy, hogy első gyerekszőnyeg vásárlásról van szó, vagy a meglévő cseréjére kerül sor, először is a gyerekszoba méretét kell megvizsgálnunk. Akkor a legjobb, ha minél nagyobb felületen van gyerekszőnyeg a kis apró lábak alatt.

[wp_ad_camp_1]

Egy nagyméretű gyerekszőnyeg az egész szobát elvarázsolja puhaságával és melegségével. Egy jól szigetelő és vastag, puha szőnyeg, a padlón sokat játszó, ücsörgő gyermekek egészségéért nem is gondolnánk, mennyit tehet. Emellett pedig biztonságos is, a gyakran eső-kelő kisgyermekek jobb, ha puha padlóval találják szemben magukat a kis balesetek alkalmával. Egy 200 x 300 cm-es nagyméretű gyerekszőnyeg már elég ahhoz, hogy komfortos szobát biztosítsunk nekik.

A méret után foglalkozzunk a gyerekszőnyeg anyagával. A leggyakoribb a polipropilén és az antiallergén akril anyagú gyerekszőnyeg. E mindkét anyag könnyen tisztítható, porszívóval percek alatt pormentessé, tisztává tudjuk varázsolni őket. Az akril anyag továbbá portaszító, az atkák nem tudnak megtelepedni benne, így az allergiás gyermekeknek ezt a típust javasolnám.

Gyerekszőnyeg
Gyerekszőnyeg

E két elsődleges szempont után jöhet a szín és a minta. Kislányoknak és kisfiúknak is nagyon sok szép gyerekszőnyeg kapható, csak tudjunk választani közülük. Disney mesehősös gyerekszőnyegek tömkelege csábítja a gyerekeket és a szülőket is, hogy vigyék haza. A Hercegnők és a Verdák örök klasszikusnak számítanak. Az állatmintás gyerekszőnyegekkel sem véthetünk nagy hibát, ha ilyet választunk. Minden gyermek szereti a kedves állatokat, legyen az kutya, cica, ló, vagy bármi más, szeretni fogják őket a talpaik alatt. A kisfiúknak az autópályás gyerekszőnyeg már-már retrónak mondható, hiszen évtizedek óta használatban van. Létezik kislányoknak tervezett Barbie városos gyerekszőnyeg is, az autópályáshoz hasonlóan.

A gyerekszőnyeg színeit tekintve, a pasztellszínek napjainkban nagyon gyakoriak. A púder rózsaszín, a pasztell kék az egyik legjobb választás. Nyugalmat árasztó és hangulatos színek, melyek környezetében a gyermekek biztosan jól érzik magukat.

Legyen játszótér a szoba közepén. Egy minőségi gyerekszőnyeg jó alappal szolgál ehhez. Csodaszép színek, kedves, barátságos minták és minden nap szebb lesz a gyermekeknek, a szülőknek is.