Miért jó mesekönyvből olvasni?

A mesék csodálatos világa bárki számára elérhető, aki kinyit egy mesekönyvet. Vannak szülők, akik fejből mesélnek, azonban az a jellemzőbb, különösen egy fárasztó nap után, hogy leemelnek a polcról egy könyvet és abból olvasnak csodás történeteket. Az alábbiakban nem csak azt fejtjük ki, hogy miért érdemes mesét olvasni a gyereknek, hanem azt is, hogy honnan célszerű rendelni!

Mesekönyv olvasás több szempontból is fejlesztő hatású a gyerekre. Látszólag a kicsik csak hallgatják a történeteket, azonban ennél jóval több történik. A gyerek észrevétlenül fejlődik, miközben jól szórakozik és minden idegszálával az izgalmas mesére koncentrál. Már egészen kiskorban érdemes olvasni a gyereknek, körülbelül másfél-két éves korban. Érthető, ha a szülő egy hosszú nap után nem szívesen ül le mesét olvasni, mert szinte vonzza az ágy, olyan fáradt. Érdemes egy héten többször olvasni a gyereknek, még akkor is, ha fáradt. Egy-egy nap kimaradhat, de érdemes egyfajta állandóságot csempészni a gyerek napjaiba a mesélés által. A mese olvasás kiváló napzáró tevékenység lehet, amiről a gyerek pontosan tudni fogja, hogy közeledik az alvás ideje.

Azok a gyerekek, akiknek a szülei rendszeresen olvasnak sok tekintetben fejlettebbek. Például nagyobb szókinccsel rendelkeznek, jobb a kommunikációs képességük, fejlettebb a logikai készségük és a probléma megoldó képességük, továbbá hosszabb ideig képesek koncentrálni. A mese akár terápiaként is szolgálhat, például új élethelyzet esetén, mint például egy költözés. Ekkor az olyan mesék segítenek, amelyekben a főszereplő hasonló dolgot él meg, mint a gyermek. Így a szorongást okozó eseményt is könnyebb feldolgozni. Ha Ön is szeretne mesekönyvet vásárolni, akkor látogasson el a book24.hu webáruházba és tájékozódjon!