Miért hasznos a lökéshullám terápia?

Fájdalommal élni nem csak nem jó, de egyenesen gyötrelmes. A fájdalom a leginkább örökmozgó, életvidám embereket is képes elkedveníteni és elvenni a szabad, önfeledt mozgás örömét. Ha szeretnél újra szabadon mozogni, akkor érdemes adni egy esélyt a lökéshullám terápiának. A kezelések múltán úgy fogod érezni, mintha új életre keltél volna!

Lökéshullám terápia új esélyt jelent azok számára, akik valamilyen mozgásszervi betegség miatt a fájdalom árnyékában élik a mindennapjaikat. Az állandó fájdalmak, a beszűkült mozgástartomány mind olyan problémák, amelyek komoly mértékben rontják az életminőséget. A lökéshullám terápia az olyan mozgásszervi problémák esetén lehet hatásos, mint az izomgörcsök és húzódások, a bokafájdalom, a térd és csípőfájdalmak, a vállfájdalom, az Achilles ín fájdalom, továbbá a talp és sarokfájdalom. A kezelés során a mechanikus hullámok radiális irányban a szövetekbe jutnak. A kezelt területen a vérkeringésre serkentő hatással van a lökéshullám. A vérbőség következtében beindul a gyulladásgátló folyamat. Mivel jobb lesz a szövetekben az anyagcsere, ezért a fájdalom is csökkenni fog.

Sajnos sokakra jellemző, különösen az erősebbik nemre igaz, hogy addig nem foglalkoznak az egészségügyi problémákkal, amíg a fájdalom elviselhetetlenné nem válik. Érdemes mielőbb szakemberhez fordulni, mert ha a fájdalom súlyossá válik és akár több hónapig elhúzódik, akkor a kezelés is annál több időt és energiát vesz igénybe. Egy lökéshullám terápia körülbelül három-tíz percet vesz igénybe. A kezelések száma a beteg panaszától és a szakorvosi véleménytől függ. A kezeléstől nem kell tartani, hiszen habár nem fájdalommentes, de nem is jár elviselhetetlen fájdalommal. Leginkább a beteg fájdalomtűrő képességétől függ, hogy mennyire viseli jól a kezeléseket.