Mi is a homeopátia?

A homeopátia az akadémiai orvoslás mellett létező alternatív medicina egyik ága. Ide tartozik még a kínai orvoslás, az ayurvéda, a biorezonancia, az akupunktúra és a neurálterápia is. A homeopátia jelentése: hasonló szenvedés tana.

[wp_ad_camp_1]

A homeopátia alapelve, a hasonlóság elve már több, mint 2500 éve ismert, Hippokratész görög orvos megállapítása: „Ugyanazok a dolgok, amelyek a betegséget okozzák, meg is gyógyítják azt.” adják a homeopátia alapját. Samuel Hahnemann német orvos vezette ezt a gyógymódot két évszázada és dolgozta ki az alapelveit. 1991-ig a homeopátia tiltott volt, ma már dinamikusan fejlődő ággá vált. Magyarországon csak orvosok végezhetnek homeopátiás kezeléseket. A legtöbb akut és krónikus betegségnek létezik homeopátiás gyógymódja. csecsemőknél, időseknél, terhes nőknél, sőt akár állatokon is alkalmazható olyan esetekben is, amikor a kémiai szerek nem adhatók. Visszafordíthatatlan szervi elváltozásoktól szenvedő betegeknél kiegészítő kezelésként alkalmazzák.

A homeopátiás szerek gyógyszernek minősülnek, általában növényi, állati, ásványi alapanyagokból különleges eljárással készítik, amely során az alapanyagot szakaszosan hígítják és ütve-rázva dinamizálják. A rázással energiát juttatnak be a vízzel, alkohollal higított oldatba. A homeopátiás orvos a kórelőzmény megismerése után a gyógyszert a betegre szabottan a hasonlósági szabály alapján választja ki a több, mint 4000-féle homeopátiás szer közül. Jó eredménnyel kezelhetők a légúti és húgyúti fertőzések, fejfájás, hormonális panaszok, allergia. A gyógyítás a test mellett a lelki harmónia visszaállítását tűzi ki célul, a szervezet öngyógyító erőit támogatja.