Mi alapján válasszunk beltéri ajtókat?

Legyen szó családi házról, irodáról, vagy orvosi rendelőről az ajtónak minden esetben fontos szerepe van. Ezért is kell szem előtt tartanunk a terhelhetőséget, ugyanis egyes ajtókat napi több százszor nyitják ki és csukják be.

[wp_ad_camp_1]

A nagy terhelésű ajtók esetén a legjobb választás lehetnek a karcvédett ajtók, amelyek az egész napos használat mellett sem használódnak el egykönnyen. Többek között ajánlott olyan családok részére akiknél kisgyerekek találhatóak, illetve nagyobb számról beszélhetünk egy családon belül.  Érdemes arra is oda figyelnünk egy ajtó vásárlása esetén, hogy egy ajtó mennyire illik az adott környezetbe, ahol alkalmazni szeretnénk. Sokszor egy beltéri ajtó csupán csak részletkérdésnek tűnik, de cseppet sem így van. Gondoljunk csak végig mi történik, akkor, ha egy fürdőszobára edzett üvegajtót teszünk.  Ám egy nappali bejáratánál már igazán jó választás lehet. Ma már kaphatunk festett beltéri ajtókat is, melyek a szivárvány összes színében megtalálhatóak. Nagyon dizájnossá varázsolhatjuk a lakásunkat pl. egy piros vagy sárga ajtóval.

Beltéri ajtó
Beltéri ajtó

Sokat hozzá tudunk tenni a szoba stílusához, és előnyükre szóljon még az is, hogy nem kell újra festeni, több éven keresztül, ugyanúgy megőrzik a szépségüket, mint újkorukban. Az ablakos ajtók legjobb választásnak bizonyulnak pl. az előszobába. Ugyanis plusz fényhez juthatunk az adott helyiségben, és mindez mellett még jól is mutatnak. A belső hangszigetelés ugyanolyan fontos, mint a kültéri. Talán most Ön is azt gondolja, hogy ez teljesen felesleges, de mennyire kellemes tud lenni egy hálószoba esetében. Ugyanis a hangszigetelt ajtók kiváló nyugalmat tudnak biztosítani az ott lakók számára. Ma már rengetek modell közül válogathatunk, ízlésünknek megfelelően, amelyek méretükben, anyagjukban és mintázatukban is eltérhetnek.