Mi a teendő, ha elönti az otthonát a víz?

A házakban végbemenő meghibásodások közül nem a leggyakoribb, ám néha mégis megesik, hogy víz árasztja el az ingatlant. Az első riadalom után azonban azonnal cselekedni kell a további károk és legfőképp a balesetek megelőzése érdekében.

Ide kattintva további információk találhatók a futesszerelo-gazszerelo.hu oldalon. Egy ház építése során számtalan cső és vezeték kerül lehelyezésre, melyek mind azt a célt szolgálják, hogy zökkenőmentessé tegyék a lakók mindennapjait. Ám, ha ezek meghibásodnak, eltörnek, komoly galibát okozhatnak. Egy csőtörés vagy egy nyitva hagyott csap képes elárasztani az egész házat, mely amellett, hogy hatalmas anyagi károkkal jár, rendkívül veszélyes helyzetet is teremt. Ilyen szituációban az első lépés, a baleset megelőzés, melynek mikéntjét a helyzet súlyossága fogja leginkább befolyásolni. Amennyiben a szivárgás, esetleg áradás még kezelhető, meg kell keresni a főcsapot, majd elzárni. Sokat segít a helyzeten, ha a lakók már tudják, hol keressék, ezért érdemes az efféle fontos kapcsolók elhelyezkedését és kezelését minden érintett tudtára adni. Ezután pedig az ingatlan áramellátását kellene megszüntetni, hisz a vizesedett falak és egy működésben lévő villanyszekrény garantáltan életveszélyes helyzetet teremthetnek!

Amint megtörtént a sürgős vész elhárítása, kézbe kell venni a telefont és egyeztetni kell egy szakértővel, aki segít a további lehetőségek, lépések kidolgozásában. Ilyen szintű problémát nem érdemes elkezdeni saját kezűleg barkácsolni, mert abból még komolyabb károk keletkezhetnek. Egy szakember viszont felméri a veszteséget, elmondja mi a teendő, mire számíthatnak a károsultak. A futesszerelo-gazszerelo.hu oldalon bármilyen kérdéssel fordulhatnak a tapasztalt szakemberekhez, biztosan hozzáértő segítséget kapnak. Hívják őket az oldalon megadott telefonszámon és hagyják, hogy levegyék vállukról a terhet!