Meglepő élelmiszerek, amelyeket a fagyasztóban tárolhat

A lehető legjobban szeretné kihasználni a fagyasztóterét? Bár valószínűleg tudja, hogy lefagyaszthat olyan dolgokat, mint például a zöldbab, a bogyók és a kenyér, sok más étel van, amelyet lefagyaszthat. Íme néhány, ami meglepheti!

A friss gyömbér csak néhány hétig áll el a hűtőben, de ha fagyasztóban tároljuk, akkor korlátlan ideig eláll, nem zsugorodik össze, és valóban könnyebb lesz a héja. Vásároljon sok kukoricát, amikor szezonja van. Ezután dobja be a fagyasztóba. Mindaddig, amíg azt tervezi, hogy két-három hónapon belül elfogyasztja a kukoricáját, nincs szükség ennél többre. Ha úgy tűnik, hogy a fokhagyma mindig kicsírázik, mielőtt az egészet felhasználná, helyezze át a fagyasztóba. Lefagyaszthatja az egész hagymákat, az egyes szegfűszegeket, vagy akár fel is vághatja, és műanyag cipzáras zacskóba helyezheti, így használatra kész lesz. Elment almát szedni idén ősszel? Vagy talán csak sok almája van, és nincs ideje bármit is kezdeni vele? Fagyassza le őket, amíg tönkre nem mennek. Az alma fagyasztható egészben, szeletelve, hámozva vagy hámozatlanul. Ha a paradicsomnövényei gyorsabban termelik a paradicsomot, mint ahogy Ön felhasználná, csak fagyassza le az extrákat.

Ez olyan egyszerű, hiszen akár egészben is be lehet tenni a fagyasztóba egy egész paradicsomot. A fagyasztott paradicsomból később szósz, leves, salsa vagy bármi más készíthető, amihez friss paradicsomot használ. Amikor akciós avokádót kap, vegyen belőle és alakítsa át avokádópürévé. Használható guacamole készítéséhez, vagy taco önteteként. Fagyasztóban is készíthet avokádópürét, így megőrzi élénkzöld színét és friss ízét. Fagyassza le a receptek szerint hagyott extra sárgáját vagy tojásfehérjét, hogy ne menjen kárba. A jégkocka tálca tökéletes erre a feladatra. Ha jó ajánlatot talál, vásároljon be lisztből is. Ezután tárolja a fagyasztóban. Ez megóvja attól, hogy avas legyen. A liszt fagyasztva porszerű marad, így felhasználás előtt nem kell felolvasztani.