Megéri hajón dolgozni?

A középiskola vagy az egyetem, illetve főiskola befejezése után sokaknak fordul meg a fejében az a gondolat, hogy elmenjenek hajóra dolgozni. Ám szintén sokan vannak olyanok is, akik nem tudnak dönteni. Ha viszont valaki kalandvágyó, többet szeretne látni a világból, mint csupán a szűk határok között élni, annak mindenképpen érdemes kipróbálnia a hajós munkák valamelyikét.

[wp_ad_camp_1]

A folyami hajó cégek és hajók gyakran indulnak el a kikötőkből, éppen ezért igény is mutatkozik a hajós munkavállalókra. Számtalan típusú hajós munkakör létezik, így beszélhetünk szobalányról, pincérről, konyhai kisegítőről, bartenderről, de a sor még sokáig folytatható lenne.

A folyami hajó cégek és hajók sok esetben arra is lehetőséget biztosítanak, ha valaki még egyelőre nem jártas a kívánt munkavégzés területén, azaz gyakornokként bármikor kipróbálhatjuk magunkat abban a munkakörben, amelyben a későbbiek folyamán dolgozni szeretnénk. Sőt, az sem jelent különösebb problémát, ha valaki nem vendéglátóipari vagy turisztikai szakmát tanult a tanulmányai folyamán, hiszen a legtöbb folyami hajós cég és hajók nem az elméletre, hanem sokkal inkább a gyakorlatra kíváncsiak.

Folyami hajó
Folyami hajó

Nincs ez másként náluk az idegen nyelv ismeretének tekintetében sem. Amennyiben valaki hajón szeretne dolgozni, beszélnie kell angolul, de természetesen olyan folyami hajós cég és hajók is akadnak, ahol a német nyelv ismeretére lesz szükség. Ha te is szeretnéd megmutatni, hogy rátermett vagy az általad kiválasztott munkakörre, keresd fel bátran a Crew Agency weboldalát, azaz a crew.hu-t, ahol számos olyan embertől olvashatsz élménybeszámolót, illetve nézhetsz videobeszámolót, akik már kipróbálták, milyen a hajós munka. De a folyami hajós cégek és hajók listáját is megtalálhatod honlapunkon a szükséges nyelvismerettel.