Mai névnap és a teljes névnaptár

A névnapok érdekessége, hogy szökőévben megváltozik annak a rendszere, ahogy ünnepeljük őket, és ezért februárban be is iktatnak egy úgynevezett „szökőnapot”, ami a február 24. szokott lenni, és aznap nem ünneplünk egyetlen névnapot sem. Helyette február 25-én ünnepeljük meg a 24-ei névnapot, február 26-án pedig a 25-ei névnapot, és ez egészen márciusig így megy, amikor is visszatér minden a rendes kerékvágásba.

[wp_ad_camp_1]

A mai névnap és a teljes névnaptár is elérhető teljes egészében a mai-nevnap.hu weboldalon, és itt használhatja majd névnap keresőnket ha meg szeretné tudni, hogy az ön névnapját mikor ünnepeljük. A névnapokat nemcsak hazánkban ünneplik, vannak más olyan népek is akik megemlékeznek a névnapokról, viszont még mielőtt felköszöntené külföldi rokonait, ismerőseit, nézzen utána annak, hogy az adott országban és az adott kultúrában ünneplik-e a névnapokat, mert lehet, hogy a felköszöntött személy azt sem fogja tudni, hogy mi is az a névnap. Hazánkban is nagyon fontos ünnep a névnap, majdnem annyira fontos, mint maga a születésnap.

Névnap
Névnap

Egy napon mindig csak egy névnapot szoktunk ünnepelni, de természetesen vannak olyan napok is, amikor egy napra két névnap esik. Ilyen a mai nap is, hiszen ma a Paula és a Vanda névnapot is ünnepeljük. A Paula latin eredetű név, azt jelenti kicsi, kis termetű, míg a Vanda név lengyel nyelven azt jelenti vend nő. Ha bővebb leírást szeretne olvasni a szökőévekben ünnepelt névnapokról, más kultúrák névnap ünneplési szokásairól, vagy éppen átböngészné a teljes névnaptárat, akkor erre is van lehetősége, csak látogassa fel weboldalunkat a mai-nevnap.hu-t, hiszen itt mindent megtalál majd amire kíváncsi. Weboldalunkon nem kezeli külön a szökőéveket, ezért ezekre vigyázni kell, és szökőév esetén át kell számolni a szökőnap szerint.