Magic Velvet, a foltmentes kanapé titka

A legtöbb ember számára a lakás központi szerepét egy hatalmas kanapé tölti be. Itt pihenünk meg a munkából hazaérve és itt dőlünk le vacsora után, hogy végre megnézzünk egy epizódot a kedvenc sorozatunkból. Épp ezért fontos, hogy a megfelelő bútordarabot válasszuk ki, amely kellően nagy, és persze kényelmes is.

Egy igazán minőségi kanapé ára azonban vetekedik egy használt autó árával, így sokszor hosszas keresgélés és mérlegelés előzi meg a vásárlást, hogy aztán hosszú évekig boldog megelégedéssel használjuk, és persze óvjuk kedvenc bútorunkat. Ám a helyzet gyökeres fordulatot vesz, amikor egy gyermekkel (vagy épp egy kiskutyával) bővül a család. Mert míg mi vigyázunk, hogy a gyönyörű, foltmentes kanapénk hosszú ideig foltmentes is maradjon, addig gyermekünknek egyáltalán nincsenek ilyen irányú tervei, sőt, talán mintha épp ellenkezőleg cselekedne. Amit csak lehetséges, azt beleken, s amint lehetősége van rá, azonnal leönti valami olyan folyadékkal, ami persze jól látható foltot hagy maga után. Foltot, amit egyetlen folteltávolító sem szed ki. Szerencsére a bútorkészítők is észlelték ezt a tarthatatlan helyzetet és örömmel mondhatom, hogy mára már van megoldás a makulátlan tisztaság megőrzésére.

Most már ugyanis szinte bármilyen kárpitozott bútort rendelhetünk olyan speciális anyaggal (Magic Velvet) húzva, amely nem csupán az állatszőrt taszítja – és ezáltal az egy perc alatt eltávolítható róla -, de vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik, azaz bármilyen folyadék is kerül rá, azt nem szívja be, hanem egy hanyag mozdulattal letörölhetjük róla, így pedig természetesen foltot sem hagy. Emellett rendkívül dörzsálló, így attól sem kell tartanunk, hogy a gyors kopás miatt idő előtt kellene megválni szeretett kanapénktól. Plusz pont, hogy tűzálló is, így a biztonság miatt sem kell aggódnunk, egyszerűen csak élvezhetjük a kényelmes délutáni pihenéseket és az esti filmnézéseket annak tudatában, hogy kanapénk még hosszú évekig megőrzi szépségét.