A Galaxy 4 csatorna műsorai

A Miss Marple egy brit televíziós sorozat, amely Agatha Christie Miss Marple rejtélyes regényein alapul, Joan Hickson főszereplésével. 1984. december 26. és 1992. december 27. között sugározta a BBC One. Az adaptációkat T. R. Bowen, Julia Jones, Alan Plater, Ken Taylor és Jill Hyem írta, a sorozat producere pedig George Gallaccio. Amellett, hogy elérhető volt VHS-en és DVD-n, a sorozat 2014 októberében, fennállásának 30. évfordulója alkalmából Blu-ray lemezen is megjelent.

Galaxy 4 csatorna és vele együtt a Miss Marple sorozat is elérhető a musor.tv weboldalon, tehát ha ellátogat hozzánk, akkor megtudhatja, hogy hány órakor kezdődik ez a sorozat pontosan. Agatha Christie soha nem volt túl elégedett műveinek legtöbb filmes adaptációjával, és unokája, Mathew Pritchard szerint, aki halála után kezelte a birtokát, „nem sokat törődött a televízióval”.  Amikor a BBC megkapta mind a 12 Miss Marple-regény képernyőjogát, három joga már létezett, és 1988 végén járt le. Az adaptációk főleg az eredeti regényekhez igazodnak. A Miss Marple-t alakító Joan Hickson maga is nyolcvanéves volt a sorozat gyártása során. Évtizedekkel korábban szerepelt egy kisebb szerepben a Murder, She Said című filmben, amelyben Margaret Rutherford alakította Miss Marple-t. Hickson 1946-ban az Appointment with Death című regény színpadi adaptációjában is feltűnt, majd Christie egy cetlit küldött Hicksonnak, amely így szólt: „Remélem, egy napon majd eljátszhatja kedves Miss Marple-t.”

Amennyiben még többet szeretne megtudni erről a sorozatról és megtekintené a kezdési időpontokat nem árthat felkeresni a musor.tv weboldalt, ahol nem csak a mai galaxy 4 műsort tekintheti meg, hanem akár az egész hetit is, és egy rövid leírást is olvashat majd a Miss Marple sorozatról. Weboldalunkon a korhatárókat és a sugárzás minőségét is megtekintheti.