Lótakarmány magas minőségben

A lótakarmányok zsírtartalma az elmúlt években megnövekedett, mivel a gyártók a keményítőből származó energia csökkentésére törekedtek. A lótakarmányban sok különböző fehérjeforrás található, és nem mindegyik egyforma minőségű. A fehérje aminosavakból áll, amelyek két típusba sorolhatók: „esszenciális”, amelyeket az étrendben kell biztosítani, és „nem esszenciális”, amelyeket a ló saját rendszere hozhat létre. A fehérje minőségét a fehérjeforrás által biztosított esszenciális aminosavak aránya alapján ítélik meg.

Lótakarmány magas minőségben rendelhető a graveti.hu weboldalon, tehát megéri ide látogatni, ha ön is a legjobbat szeretné lovainak. A kiváló minőségű fehérjeforrások közé tartoznak a tejfehérjék (szárított tejsavó) és az olajos magvakból származó olajgyártás melléktermékei, például a szójabab. Ezek mindegyike magas a lizin esszenciális aminosavban. Egyéb fehérjeforrások a lenmag és a repcedara. Néha a takarmánygyártó cégek egyenként adják hozzá az aminosavakat, és ezeket a címkén láthatja (például l-lizin-monohidroklorid). Ezeket a kereskedelmi takarmányok tartalmazzák, hogy biztosítsák a legtöbb ló által elfogyasztott takarmányban jellemző hiányosságok és egyensúlyhiányok kijavítását. A makroásványi anyagok (gramm mennyiségben szükséges) lehetnek kalcium, foszfor, magnézium, nátrium, kálium és klorid. A nyomelemek (milligramm mennyiségben szükségesek) a réz, a vas, a cink, a mangán, a szelén és a jód.

Emésztést segítő szerek: Ezek az összetevők, amelyek elősegítik a takarmány hasznosulását azáltal, hogy támogatják a ló bélbaktérium-populációit, egyre gyakoribbá váltak a takarmányokban. Ide tartoznak a különféle enzimek és élesztőkultúrák, valamint meghatározott baktériumpopulációk, például a lactobacillusacidophilus kivonatai és termékei. Amennyiben többet tudna meg, nézzen be weboldalunkra.