Lengéscsillapító vásárlás kedvező áron

Minden gépjárműben összesen négy darab lengéscsillapító található. Ha ellátogat egy szervizbe, akkor könnyen megbizonyosodhat a lengéscsillapító állapotáról, valamint, hogy eljött-e a csere ideje. Ha szeretne jó áron lengéscsillapítóhoz vagy bármilyen alkatrészhez jutni, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!

[wp_ad_camp_1]

Lengéscsillapító alkatrész az autóban a karosszéria és a felfüggesztés között található. A gyártók a legtöbb esetben a hidraulikus teleszkópos változatot preferálják és építik be az autókba. A teleszkópos változatok általában úgy néznek ki, mint egy henger, amiben dolgozik egy dugattyú. Ez préseli át az olajat a szelepeken vagy a furatokon. Minden gépjárműben összesen négy, tehát tengelyenként két lengéscsillapító található, azonban léteznek egy- és ikercsöves kialakítások is. Arra mindenképp ügyelni kell, hogy a lengéscsillapítókat kizárólag párban lehet cserélni. Vannak kétcsöves konstrukciók, melyek esetében a külső és belső csövet egyaránt a tengelyhez erősítik. Ellenben a dugattyút a védőburkolattal együtt a karosszériához erősítik.

Lengéscsillapító
Lengéscsillapító

A közhiedelem jellemzően azon az állásponton van, hogy a gázos lengéscsillapítók sokkal jobbak, mint az olajos típusok, ez azonban nem feltétlenül igaz, ugyanis, ha a mindennapi, utcai használatot nézzük, a kétféle kialakítás közt nincs nagy teljesítménybeli vagy árbeli különbség. Az olajos és a gázos lengéscsillapítók nagyon hasonló működéssel rendelkeznek, viszont a fő különbség köztük, hogy a gázos lengéscsillapítók esetében egy gázteret is kialakítanak, amit alacsony nyomású nitrogénnel töltenek fel. Ebben a típusban is van olaj, ami a gáztöltetet védi a felhígulástól. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!