Legyen lapos a hasad, a spenót segít!

A spenót csak úgy, mint a legtöbb zöldség, igen gazdag élelmi rostokban, amelyek átmossák a teljes bélrendszert, így megszabadítva szervezetünket a lerakódott salakanyagoktól. Nem csak az anyagcserét teszi gyorsabbá és hatékonyabbá, de még a puffadást is megszüntetheti. A spenótról tudni kell továbbá, hogy nagyon gazdag magnéziumban és kalciumban, márpedig ez a két ásványi anyag egyaránt elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervezeted természetes zsírbontó üzeme optimálisan működjön.

[wp_ad_camp_1]

A spenótban jócskán akad még foszfor is, ami pedig segít lebontani a szénhidrátokat. Természetesen itt nem arra kell gondolni, hogy a könnyed spenót saláta után jöhet egy nagy szelet torta, de abban igen is nagy hasznodra lesz, hogy a kiegyensúlyozott étrend mellett könnyebben beindítsd a várt fogyást.

És ez még nem minden! A spenótban megtalálható hatalmas mennyiségű kálium képes arra, hogy a szervezetet megszabadítsa a felgyülemlett és már fölösleges folyadéktól, ami által a lappangó méreganyagok, melyek nem csak az anyagcserédre voltak eddig rossz hatással, de még a narancsbőr kialakulásához is hozzájárultak, távozzanak.

Spenót
Spenót

Általában ez a megrekedt víz okozza a ledolgozhatatlan pocakot is, ami bizony rendszeres edzés és kitartó diéta ellenére sem akart eddig eltűnni a hasadról. A spenótdiéta éppen ezért egyben vízhajtóként is működik, tehát segít abban, hogy végre valóban olyan lapos legyen hasad legyen, amilyet a befektetett munka alapján meg is érdemelnél.

A spenót egyik nagy előnye, hogy sokféleképpen elkészítheted. A főzése által bizonyos hatóanyagait a szervezet könnyebben hasznosítja, ugyanakkor másokat viszont elveszít, ezért a legjobb megoldás, ha hol így – hol úgy fogyasztod. A magas káliumtartalom miatt ügyelj arra is, hogy a diéta alatt elegendő vizet igyál, mivel ez elengedhetetlen a test teljes méregtelenítéséhez.