Lakásfelújítás házilag

Otthonunkat időnként fel kell újítani, beköltözéskor, ha nem új építésű lakásba költözünk vagy pár év elteltével, ha kicsit lelaktuk a helyiségeket, vagy ha csak fel szeretnénk frissíteni környezetünket. Elsőként anyagi lehetőségeinkhez tervezzük meg a felújítás részleteit, ha már szétdöntjük a lakást, célszerű mindent felújítani így nem kell többször csatatérré változtatni a lakást.

Sokunkban megvan a tehetség, hogy magunk végezzük el az egyszerűbb munkákat, mint például a szobafestés, de kevesen vállalnák be a falazást, vízszerelést. Minél több munkafolyamatot tudunk mi magunk elvégezni, persze megfelelő minőségben, annál olcsóbb lesz a felújítás. Jó szakembert még ajánlással sem egyszerű találni, így mindig kockázatos belevágni a felújításba. Ha alacsony költségvetésű felújításba tudunk csak belevágni, kreatív ötletekkel igazán jó megoldásokat tudunk létrehozni. Ha nem engedhetjük meg magunknak a bútorcserét, a régi darabok átfestésével varázsolhatjuk újjá a megunt szekrényeket, komódokat. Az elszíneződött, lakkozott fali lambériát sem kell kidobni, lecsiszolás és hibajavítás után újra lakkozhatjuk, vagy akár le is festhetjük kedvenc színünkre.

Tölgyfa lépcsőnk is egy kis csiszolás és lakkozás után lakásunk dísze lehet. Sőt, ha fürdőszobánkban meguntuk a régi csempét, de nincs keret lecserélni, ma már szuper csempefelújító festékeket lehet beszerezni az új csempe árának töredékéért. Egy kis kézügyességgel a régi tükröket, műanyag tányérokat és a régi székeket is újjá varázsolhatjuk. Persze bizonyos munkákat nem fogunk tudni magunk elvégezni, jobb, ha a villanyszerelésnek nem állunk neki szakember nélkül, de rengeteg munkafolyamatot végezhetünk el, rengeteg pénzt spórolva, és a saját kezűleg végzett munka is rengeteg örömet adhat.