Kössön biztosítást külföldi utazáshoz az AXA Biztosítónál!

Utazás esetén nagyon fontos a biztosítás megkötése. Sajnos sokan úgy vélik, hogy bőven elegendő kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, ez azonban édeskevés, ha valami baj történik. Jobb nem pórul járni és a saját kárán megtanulni, hogy biztosítást kellett volna kötni, éppen ezért mindenképp kössön utasbiztosítást utazás előtt. A speciális kiegészítő biztosításokat is érdemes ismerni.

Biztosítás külföldi utazáshoz nagyon fontos, hiszen az ördög sosem alszik, így bármikor történhet valami baj. A külföldi kezelések egyáltalán nem olcsók, pláne, ha egy komolyabb beavatkozásra is szükség van, esetleg mentésre is sor kerül. Ekkor hiába mutatja fel az Európai Egészségügyi Kártyát, ugyanis az csak az állami intézményekben történő ellátásokra vonatkozik, ráadásul azok közül sem az összesre. Ezenkívül bizonyos európai országok, ahol a beavatkozások és orvosi vizsgálatok kizárólag meghatározott önrésszel vehetők igénybe. A mentési és hazaszállítási költségeket pedig egyáltalán nem fedezi a kártya. Éppen ezért, ha történik egy komolyabb baleset, akkor az utazás nagyon könnyen rémálommá válhat. Nem csak nyaraláshoz, hanem külföldi munkavégzéshez is célszerű biztosítást kötni, még pedig az AXA EXELENT utasbiztosítást, ami a munkához kapcsolódó tárgyakra is fedezetet nyújt.

Utasbiztosítás külföldre
Utasbiztosítás külföldre

A fizikai munkavégzés sokkal nagyobb kockázatot hordoz magában, mint a szellemi, ennek megfelelően az AXA Biztosítónál lehetőség van kiegészítő biztosítás formájában a fizikai munkavégzés közben történő balesetekre is kiterjeszteni a biztosítási fedezetet. A külföldön tanuló diákok részére is célszerű biztosítást kötni, akár a teljes tanulmányi időszakra is. Hiába nyújt helyi egészségbiztosítást a kinti partnerintézmény, mivel ez nagyon gyakran csak az állami intézményekben az alapellátásra vonatkozik.