Melyek Horvátország legszebb városai?

Ha a szomszédos Horvátországba tervez nyaralást, akkor van pár tippünk, hogy mely városokat érdemes meglátogatni. Számos horvát város akad, amely csodaszép és mindenképp megér legalább egy nap kirándulást.

Legszebb horvát városok mindenképp megérnek egy utazást! Különösen Trogir, mely azonfelül, hogy Dalmácia szívében helyezkedik el, egyben az UNESCO Világörökségének része. A város alapvetően egy aprócska szigeten fekszik rengeteg festői öböllel körülvéve. Trogir különlegessége, hogy az óváros szinte sértetlenül maradt fenn az utókor részére. Az óváros a városfalakon belül alakult ki, melyek a tizenharmadik és tizenötödik században épültek. A védelmi rendszer fő részei a Szent Márk torony, illetve a Kamerlengo citadella. A két építmény között a klasszicista stílusú gloriett áll, amely a francia megszállás alatt épült. Zadar szintén gyönyörű horvát város, méghozzá olyannyira, hogy sokan egyenesen a legszebbnek tartják. Zadarban a tengeri sétányt és a Szent Donát templomot semmi esetre sem érdemes kihagyni. A városban a legjobb üdülőterület a Borik rész, mely az óvárostól északra terül el.

Pula az isztriai részen található. Az óváros igazán szép állapotban maradt meg, legfőbb nevezetessége az amfiteátrum, amely huszonháromezer néző befogadására alkalmas. Ezenkívül a díadalív, a római fórum és az erőd mind nagyon népszerű turista célpontok a városban. Aki a történelem szerelmese, annak mindenképp érdemes ellátogatni Pula városába. Dubrovnik valóságos erődítmény, így nem csoda, hogy a Trónok Harca több jelenetét is itt forgatták. A város többször megsérült, megrongálódott az évszázadok folyamán, azonban folyamatosan újra építették. Ha Dél-Horvátországba utazik, akkor mindenképp érdemes megállni a városban és egy-két napot eltölteni a felfedezésével!