Kimagasló gasztroenterológus szakrendelés!

A gasztroenterológia az orvostudomány olyan területe, amely az emésztőrendszer vagy a gyomor-bélrendszer, valamint a máj egészségére összpontosít. A gasztroenterológusok az irritábilis bél szindrómától (IBS) a hepatitis C-ig mindent képesek kezelni. Vessen egy pillantást arra, hogy mit csinálnak ezek a szakemberek, és mikor érdemes felkeresnie.
Gasztroenterológus szakrendelés
elérhető a foglaljorvost.hu weboldalon, ezért keressen fel minket bátran, ha önnek is szakemberre lenne szüksége. A gasztroenterológusok elsősorban a bélrendszer betegségeit diagnosztizálják és kezelik. Ha az orvos az emésztőrendszert érintő problémát észlel, valószínűleg azt fogja javasolni, hogy keressen fel egy gasztroenterológust a probléma részletesebb értékelése érdekében. A gasztroenterológusok endoszkópos eljárásokat végeznek, amelyek során speciális műszereket használnak a GI traktus megtekintésére és diagnózis felállítására. Nem végeznek műtétet, bár bizonyos esetekben szorosan együttműködhetnek egy GI-sebésszel. Elsősorban klinikán vagy kórházi környezetben dolgoznak. A gasztroenterológusokat arra képezték ki, hogy alapos ismeretekkel rendelkezzenek az élelmiszerek gyomorban és bélrendszeren keresztüli normális mozgásáról, a tápanyagok felszívódásáról, a salakanyagok eltávolításáról a szervezetből, és arról, hogy a máj hogyan segíti az emésztési folyamatot. Bár a GI rendszer magában foglalja a szájat, a gasztroenterológusok általában nem nyújtanak ellátást vagy szolgáltatásokat ezen a területen.

A gasztroenterológusok különböznek a proktológusoktól, akik a végbél és a végbélnyílás betegségeit kezelik. A gasztroenterológia az orvostudomány egy speciális területe, amely a GI traktusra összpontosít. Egyes gasztroenterológusok a GI általános betegségeit kezelik. Mások a gasztroenterológia egy bizonyos típusára összpontosítanak. Bővebb leírásért nézzen be a foglaljorvost.hu-ra.