Kerékagy a legjobb áron!

A kerékagyak a gépkocsi kerekeit tartják és a csuklókon belüli csapágyak szabadon mozoghatnak. A kerékcsapágyak állapota kritikus a teljesítmény és a biztonság szempontjából. A laza és kopott csapágyak zajt és rezgést okozhatnak, és a súlyosan sérült csapágyak akár a kerék elvesztését is okozhatják. Ha vibrációval vagy őrléssel, zümmögéssel, dörgéssel vagy dörzsölő zajjal találkozik, a kerékagyat ellenőrizni kell.

[wp_ad_camp_1]

Kerékagy kapható olcsón weboldalunkon. Ma a leggyakoribb az az integrált kerékagy és csapágyegység, amely gyakran tartalmazza az ABS érzékelőt. Ezeket nem lehet szétszerelni és egységként cserélni. Néhány elülső kerék meghajtású kerékagy-csapágyazása szükségessé teszi a kormánycsukló eltávolítását, és a csapágyat és a kerékagyat ezután egymás után préselik egymáshoz. Végül, léteznek nem hajtott tengelyagyak is, ellentétes, cserélhető kúpgörgős csapágyakkal. Az egység csapágyainak ellenőrzése meghallgatást  és mérést igényel. Ha a vibráció és a zaj, amit egyenes vonalban hallunk hangosabb lesz amikor a kormánykereket jobbra vagy balra fordítja, a zaj ellentétes oldala valószínűleg hibás csapágyakkal és kerékaggyal rendelkezik.

Távolítsa el a féknyerőt és a rotort, fogja meg a csavarkulcsot, és végezze el ugyanazt a vizsgálatot. Végül csatlakoztasson egy tárcsajelzőt, és helyezze a hegyet a kerékagyra. Ellenőrizze a játékot és hasonlítsa össze a gyártó specifikációival. A cserélhető kúpgörgős csapágyakat ellenőrizni lehet, de a legpontosabb ellenőrzés azt igényli, hogy a kerékagyat eltávolítsák, a csapágyakat tisztítsák meg, majd vizuálisan ellenőrizzék őket. Ellenőrizze a görgőket a pontozás, a foltok, a hámlás, a korrózió, a lazaság és a sérülés egyéb jelei tekintetében. További részleteket weboldalunkon talál.