Helyzetjelző vásárlása akár már pár kattintás alatt

A helyzetjelzőket mint a gépjárművek berendezéseit úgy gondolom, hogy senkinek sem kell bemutatni, hiszen mindenki tudja, hogy a gépjárművek hátulsó lámpáiról van szó. Ezeknek a lámpáknak nem más a feladata, mint, hogy az élénkpiros szenükkel már messziről jelezni a gépkocsi jelenlétét.

[wp_ad_camp_1]

Az autós helyzetjelző lámpa sokszor igen jelentéktelenek tűnik, ám sokkal fontosabb szerepet tölt be mint gondolnánk. Ugyanis ezzel jelezhetjük a mögöttünk haladó gépjárművek felé a helyzetünket. Amennyiben ezek a lámpák nem működnek megfelelően, akkor az nem csak magunkra, de másokra is igen veszélyes lehet. A helyzetjelző lámpák a gépkocsin található első lámpáitól eltérő színű fényt bocsátanak ki, így mindenki számára rögtön elárulja, hogy nem velünk szembe közlekedik a gépjármű, hanem velünk azonosan egy előre halad. Csak úgy mint minden más alkatrésznél egy gépjárművön itt is előfordulhat, hogy meghibásodással kell számolni. Ilyen esetekben a legtöbb alkalommal az égők jelenthetik a problémát. Melyeket időközönként célszerű kicserélni, ugyanis kiéghetnek.

Helyzetjelző lámpa
Helyzetjelző lámpa

Amely igen gyakori problémának nevezhető, hogy az égő fölött található színes burkolat törik meg, vagy reped el. Illetve még érintkezési meghibásodás is felléphet, melyek a kötőelemekre jellemző. A helyzetjelzőknek a gépkocsin belül nincsen vezérlő gombja, így a jármű bekapcsolódásával együtt ez a lámpa is működni kezd. Így az nem fordulhat elő, hogy a kapcsolóval történik meghibásodás, mint pl. egy index lámpánál. Amennyiben egy energiatakarékos megoldást szeretnénk választani, akkor érdemes a legújabb LED-es lámpákat alkalmazni. Egy ilyen váltás esetén semmi másra nem lesz szükségünk, csakis a lámpában található hagyományos égőt kell kicserélnünk LED-es izzóra.