Kárpátalja szépséges tájai

Kárpátalja – Ukrajna egyik különleges adottságokkal rendelkező megyéje. Hegyei, erdői, kristályvizű patakjai, hegyi tavai, szőlőültetvényei, történelmi nevezetességei teszik híressé. Ukrajna dél-nyugati részén terül el, magába foglalva a Kárpátok- hegység délnyugati vonulatait, valamint a Közép-Dunai Alföld egy részét.

[wp_ad_camp_1]

Kárpátalja területén igen sok természeti és turisztikai kincs található. Nagyon sok a külföldi látogató valamint a szomszédos országokból is érkeznek turisták, hogy jobban megismerjék Kárpátalja csodálatos tájait, nevezetességeit. A Kárpátaljára látogatók nagy része elsőként talán az ungvári és munkácsi várat szeretné megnézni. Mindkettő történelmi jelentőséggel bír, amit semmiképp sem szabad kihagyni. Munkács a híres Munkácsy Mihály festő szülővárosa. A belvárosban számos csodálatos látnivaló várja még az érdeklődőket. Az egyik legrégibb máig fennmaradt épület a 14. századi eredetű római katolikus templomnak a gótikus szentélye. A nevezetességek közül kiemelkedő még a Rákóczi-kastély, melynek egykor vendége volt II. József és Ferenc József is.  A vár hosszú évekig börtönerődként működött. Itt raboskodott Kazinczy Ferenc is. A városlátogatás és a kulturális nevezetességek megtekintését követően jöhet egy kis kirándulás a természetbe. A turisták leglátogatottabb és legkedveltebb helyszíne a Szinevéri-tó, amely valósággal elkápráztat szépségével mindenkit.

Kárpátalja
Kárpátalja

Az itt eltöltött idő, a természetben való barangolás éltre szóló élményeket nyújt mindenkinek. Izgalmas kalandtúrákat lehet itt végezni. A csörgedező patakok, a friss tiszta vizű folyókon átívelő kötélhidak felejthetetlen emlék marad a látogatókban. Kedvelt kiránduló hely még a 2061 m magas Hoverla, amely Ukrajna legmagasabb hegycsúcsa. A bátrak és a magasságot kedvelők ide is ellátogathatnak. A Kárpátaljára látogatók szinte mindegyike megtekinti a Vereckei-hágónál felállított magyar honfoglalás millecentenáriumi emlékművet.