Karácsony a világ különböző országaiban

A Karácsony talán a legtöbb ember kedvenc ünnepe. A legtöbb országban ünnepelnek karácsonyt, csupán némi szokásbeli különbségekkel. A következő sorok által betekintést nyerhet az olvasó a különböző országok ünnepi szokásaiba és különlegességeibe.

[wp_ad_camp_1]

Spanyolországban a gyerekek nem csak a Mikulást várják, aki az erkélyen bemászva hozza el az ajándékokat, hanem január 6-án, a napkeleti bölcseket is, akik szintén ajándékkal érkeznek. Norvégiában például a család körbetáncolja a feldíszített karácsonyfát, és közben az ünnepi dalokat énekelnek. Svédországban a gyermekek úgy hiszik, hogy a Mikulás egy manóval érkezik, aki segít neki az ajándékozásban. Angliában a gyerekek a Mikulásnak szánt levelet a kandallóba dobják, mert így könnyebben eljut a címzetthez. Ukrajnában sem egyedül utazik a Télapó a rénszarvasok által húzott szánon, ugyanis úgy tartják, hogy mellette ül egy úgynevezett Hópehely leány is, akinek fején hópehely formájú korona található. A francia gyerekek a tűzhely közelébe rakják a lábbelijüket, hogy a Télapó könnyen beletehesse az ajándékokat.

Karácsony
Karácsony

Dél-Afrikában nyáron ünneplik a karácsonyt, és ajándékként finom ételeket adnak egymásnak. Hasonlóan van ez Ausztráliában is, hiszen ott is nyáron tartják a szeretet ünnepét. Ott a Mikulás szánját fehér kenguruk húzzák rénszarvasok helyett. Svájcban Szenteste mese-villamos viszi körbe a gyerekeket különböző városokban, és közben a kicsik karácsonyi dalokat énekelnek. A világ minden táján különböző szokások léteznek a Karácsonnyal kapcsolatban, de mindenhol csodálatos ez az ünnep! A fantasztikus hangulat, a karácsonyi vásárok és a fénybe öltöző utcák mindenhol lenyűgöző látványt nyújtanak, legyen szó Európáról, Afrikáról vagy akár az ausztrál kontinensről is a karácsony a szeretet ünnepe!